autor:

Rita Ilieș

» » Dulciuri diverse

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2015

Ingrediente
250 g făină albă cernută, o lingură cu zahăr brun, o lingură cu zahăr vanilat, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 400 ml lapte cald, 70 g unt moale, un ou

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.
Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.
Am turnat laptele peste ingredientele uscate și am încorporat totul obținând un aluat cremos de clătite.
Cam atât despre compoziție. Acum, să vă explic ce face defapt acest minunat Panini Maker Breville.
O dată conectat la sursa de curent, platanele acestuia se vor încălzi iar datorită indicatoarelor luminoase cu care este prevăzut știm exact când este momentul să rumenim cele mai delicioase clătite. Cel mai mult îmi place faptul că nu trebuie să întorc preparatele pentru a se rumeni pe ambele părți. Aparatul Panini Maker Breville își face singur treaba. Până la capăt! :)
Ah, să nu uit: puteți pregăti chiar și pancakes, acele clătite americale grosuțe și pufoase, datorită capacului rabatabil care se adaptează oricărei grosimi fie că e vorba de sandwich-uri, clătite clasice, omlete sau hamburgeri.
Eu am pus câte un polonic de aluat în aparat, apoi am închis capacul presând ușor. Aluatul, practic se întinde singur, obținând astfel niște clătite uniforme atât ca și grosime cât și ca formă.
De îndată ce s-au copt le-am umplut cu unt de arahide și migdale zdrobite. Îmi place să le servesc calde, pudrate cu zahăr dar alături de-o cană cu iaurt rece și cremos.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g făină albă cernută
  • o lingură cu zahăr brun
  • o lingură cu zahăr vanilat
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte cald
  • 70 g unt moale
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Piscoturi