autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2015

Ingrediente
250 g făină albă cernută, o lingură cu zahăr brun, o lingură cu zahăr vanilat, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 400 ml lapte cald, 70 g unt moale, un ou

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.
Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.
Am turnat laptele peste ingredientele uscate și am încorporat totul obținând un aluat cremos de clătite.
Cam atât despre compoziție. Acum, să vă explic ce face defapt acest minunat Panini Maker Breville.
O dată conectat la sursa de curent, platanele acestuia se vor încălzi iar datorită indicatoarelor luminoase cu care este prevăzut știm exact când este momentul să rumenim cele mai delicioase clătite. Cel mai mult îmi place faptul că nu trebuie să întorc preparatele pentru a se rumeni pe ambele părți. Aparatul Panini Maker Breville își face singur treaba. Până la capăt! :)
Ah, să nu uit: puteți pregăti chiar și pancakes, acele clătite americale grosuțe și pufoase, datorită capacului rabatabil care se adaptează oricărei grosimi fie că e vorba de sandwich-uri, clătite clasice, omlete sau hamburgeri.
Eu am pus câte un polonic de aluat în aparat, apoi am închis capacul presând ușor. Aluatul, practic se întinde singur, obținând astfel niște clătite uniforme atât ca și grosime cât și ca formă.
De îndată ce s-au copt le-am umplut cu unt de arahide și migdale zdrobite. Îmi place să le servesc calde, pudrate cu zahăr dar alături de-o cană cu iaurt rece și cremos.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam

28 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Palmieri cu zahar

Palmieri cu zahar

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu

27 voturi    13 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g făină albă cernută
  • o lingură cu zahăr brun
  • o lingură cu zahăr vanilat
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte cald
  • 70 g unt moale
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă 3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

92 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca