Ingrediente
Pentru pancakes:, , 1 ou, 150 ml chefir, 150 ml lapte de cocos, 50 ml lapte dulce, 3 linguri zahar brut, 1 praf mic de sare, 2 linguri pline cu cacao neagra, 1 lingura extract natural de vanilie, 250 gr faina, 1 lingura praf de copt, Ulei sau unt pentru prajit clatitele, Pentru umplutura:, 1 compot de ananas rondele, 300 ml smantana pentru frisca, 3 linguri zahar pudra, 3 linguri crema de lamaie sau vanilie, Pentru ornat:, Bomboane cu rom, Bombonele inimioare, Cacao neagra, 50 gr ciocolata neagra, 3-4 linguri lapte
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru umplutura: mixam frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Adaugam crema de lamaie sau vanilie(de lamaie am folosit eu), mixam pana la incorporare. Dam crema la frigider pana in momentul asamblarii.
Pentru asamblare: folosim un pahar/cupa cu marginile inalte si gura larga. Pe fundul paharului punem o prima clatita, adaugam 1-2 linguri crema, nivelam cu dosul unei linguri. Peste crema punem rondele de ananas. Punem din nou o clatita, crema, ananas, pana umplem paharul. Din cantitatile date mi-au ramas trei clatite(in pahar am folosit 6), iar din crema am oprit 3 linguri pentru ornat deasupra. Pe ultima clatita nu am pus crema, am presat putin cu mana sa se uniformizeze crema si clatitele in pahar, am dat paharul ca congelator pentru 15-20 minute.
Pentru ornat: am topit ciocolata neagra cu laptele pe baie de aburi. Am pus-o peste clatite, am adaugat pe margini bomboane cu rom, bombonele inimioare, iar in mijloc o inimioara din cacao neagra. Ulterior, am pus o farfurie peste pahar, am scuturat putin pentru a cadea continutul, am turnat restul de ciocolata topita, apoi cu un pos am ornat deasupra cu crema oprita. Am pudrat crema cu cacao neagra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!