autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite fragede

Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Ingrediente
2oua,2 cani cu lapte, lingurita bicarbonat alimentar, 2 cani faina,1/2 cana bere sau apa minerala,sare,o ceasca ulei,mirosuri.Nu se adauga zahar deoarece clatitele se lipesc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

IN FAINA CERNUTA SE ADAUGA OUALE.SAREA,BICARBONATUL SI CATE PUTIN LAPTELE.LA URMA SE ADAUGA BEREA SAU APA MINERALA,ULEIUL SI MIROSURILE(LAMAIE SAU PORTOCALA RASA).OMOGENIZAREA SE FACE CU AJUTORUL FURCULITEI. COMPOZITIA TREBUIE SE FIE F. FLUIDA PENTRU A SE OBTINE CLATITE SUBTIRI.ACEASTA COMPOZITIE SE DA LA FRIGIDER CATEVA ORE. EU PREPAR ACEASTA COMPOZITIE DE SEARA SI LE COC DIMINEATA.VA SPUN UN SECRET:CAND PUNETI ALUATUL IN TIGAIE ACOPERI-O CU UN CAPAC.SE VA COACE MAI REPEDE .DEASEMENI CIND O RASTURNATI IN FARFURIE ACOPERI-O CU UN CAPAC SI VETI VEDEA CA SE VOR MENTINE FRAGEDE SI CATEVA ZILE.EU LE UMPLU CU NUTELA SAU DULCEATA ATUNCI CAND LE SERVESC.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite fragede  cu gem de capsuni

Clatite fragede cu gem de capsuni

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din

12 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2oua,2 cani cu lapte, lingurita bicarbonat alimentar
  • 2 cani faina,1/2 cana bere sau apa minerala,sare,o ceasca ulei,mirosuri.Nu se adauga zahar deoarece clatitele se lipesc.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza acra