autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite fragede

Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Ingrediente
2oua,2 cani cu lapte, lingurita bicarbonat alimentar, 2 cani faina,1/2 cana bere sau apa minerala,sare,o ceasca ulei,mirosuri.Nu se adauga zahar deoarece clatitele se lipesc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

IN FAINA CERNUTA SE ADAUGA OUALE.SAREA,BICARBONATUL SI CATE PUTIN LAPTELE.LA URMA SE ADAUGA BEREA SAU APA MINERALA,ULEIUL SI MIROSURILE(LAMAIE SAU PORTOCALA RASA).OMOGENIZAREA SE FACE CU AJUTORUL FURCULITEI. COMPOZITIA TREBUIE SE FIE F. FLUIDA PENTRU A SE OBTINE CLATITE SUBTIRI.ACEASTA COMPOZITIE SE DA LA FRIGIDER CATEVA ORE. EU PREPAR ACEASTA COMPOZITIE DE SEARA SI LE COC DIMINEATA.VA SPUN UN SECRET:CAND PUNETI ALUATUL IN TIGAIE ACOPERI-O CU UN CAPAC.SE VA COACE MAI REPEDE .DEASEMENI CIND O RASTURNATI IN FARFURIE ACOPERI-O CU UN CAPAC SI VETI VEDEA CA SE VOR MENTINE FRAGEDE SI CATEVA ZILE.EU LE UMPLU CU NUTELA SAU DULCEATA ATUNCI CAND LE SERVESC.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite fragede  cu gem de capsuni

Clatite fragede cu gem de capsuni

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paine alba impletita

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

7 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2oua,2 cani cu lapte, lingurita bicarbonat alimentar
  • 2 cani faina,1/2 cana bere sau apa minerala,sare,o ceasca ulei,mirosuri.Nu se adauga zahar deoarece clatitele se lipesc.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza dulce-sarata