Clatite gratinate cu carne tocata de pui

Pentru clatite, se amesteca laptele, oul, faina si condimentele.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Clatite gratinate cu carne tocata de pui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 400 ml de lapte
  • 1 ou mare
  • 250 gr de faina
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr de piept de pui
  • 200 gr de crema de branza cu verdeturi
  • 1/2 ardei gras rosu macinat
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • condimente pentru pui
  • 100 gr de cascaval
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou mare

Mod de preparare

Pentru clatite, se amesteca laptele, oul, faina si condimentele. Se pune faina, 2-3linguri odata, pentru a nu se face cocoloase, dupa care se adauga si restul de faina. Se coc clatitele la foc potrivit.

Intre timp, se macina pieptul de pui. Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si se pune ceapa maruntita. Dupa ce se caleste ceapa, se adauga pieptul de pui, ardeiul si apa. Se fierbe pana ce apa scade. Se lasa la racit. Dupa ce carnea se raceste, se adauga crema de branza cu verdeata. Se amesteca, iar cu aceasta compozitie se umplu clatitele coapte. Se asaza intr-o tava de yena, deasupra se bate un ou cu smantana si se toarna peste clatite. Se pun in cuptor 15 minute. Se scot si se rade cascavalul deasupra, se mai lasa 5 minute sa se gratineze.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor