clatite la felul intai

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
clatite la felul intai

Ingrediente

  • pentru clatite:-120 g faina
  • 1 pahar (250 ml) lapte
  • 2 oua
  • un pic de sare
  • 50 g unt pentru umplutura:1 ou
  • 250 g urda
  • 300 g spanac
  • 3 linguri parmezan
  • nucsoara
  • sare si piper pentru sos besamel:50 g faina
  • 50 g unt
  • 1/2 litru lapte
  • sare pentru gratinare :4-5 linguri de sos de rosii si parmezan sau cascaval ras

Mod de preparare

Sbateti impreuna laptele cu ouale adaugati sarea ,faina si untul topit pana devine o compozitie omogena dupa care lasati in frigider pt o ora.Dupa faceti clatitele intr-o tigaie unsa cu un pic de unt. coaceti spanacul cu un catel de usturoi daca va place si un pic de ulei fara sa adaugati apa doar cu apa ce are dupa ce l-ati spalat si acoperiti cu un capac.Eu l-am copt pe abur daca vreti mai light.Dupa ce s-a racit il maruntiti si il amestecati cu urda,oul,parmezanul si condimentele si omogenizati bine. Preparati sosul topiti untul adaugati faina si amestecati bine dupa care turnati laptele cald si amestecati sa nu se faca cocoloase.Fierbeti cateva minute si e gata. Pe fiecare clatita puneti o lingura de umplutura si rulati ,le asezati int-un vas termorezistent uns cu un pic de unt,acoperiti cu sosul,sosul de rosii si deasupra cascaval ras sau parmezan in mod generos.Introduceti tava in cuptor la 180 de grade pana se rumenesc deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise