autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori

Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 cana faina, -2 oua, -1 cana lapte, -apa minerala, -1 praf de sare, -2 pliculete zahar vanilinat, -1 esenta de rom, -ulei(pentru prajire)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle.Treptat se adauga cana de lapte,amestecand continuu.Se adauga praful de sare,pliculetele de zahar vanilinat si esenta de rom si se amesteca.In final adaugam apa minerala pana capata consistenta unei smantani subtiri.Va sfatuiesc sa cumparati o apa minerala la 1 litru si eu am adaugat 0.50 ml si dupa am adaugat putin sa mai subtiez aluatul.

Pregatiti o tigaie si turnati o lingurita de ulei si adaugati circa un polonic de clatite cat sa acopere fundul tigaii si tineti pana ce se coace pe o parte si rasuciti pe partea cealalta.


Se pot servi cu: gem,frisca,ciocolata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spanakopita

Spanakopita

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc

12 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Crenvurşti de soia în foietaj

Crenvurşti de soia în foietaj

Întinde foaia de plăcintă pe o suprafaţă de lucru şi mai subţiaz-o cu sucitorul. Fă o

1 vot    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 cana faina
  • -2 oua
  • -1 cana lapte
  • -apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -1 esenta de rom
  • -ulei(pentru prajire)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
taitei de casa