autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori

Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 cana faina, -2 oua, -1 cana lapte, -apa minerala, -1 praf de sare, -2 pliculete zahar vanilinat, -1 esenta de rom, -ulei(pentru prajire)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle.Treptat se adauga cana de lapte,amestecand continuu.Se adauga praful de sare,pliculetele de zahar vanilinat si esenta de rom si se amesteca.In final adaugam apa minerala pana capata consistenta unei smantani subtiri.Va sfatuiesc sa cumparati o apa minerala la 1 litru si eu am adaugat 0.50 ml si dupa am adaugat putin sa mai subtiez aluatul.

Pregatiti o tigaie si turnati o lingurita de ulei si adaugati circa un polonic de clatite cat sa acopere fundul tigaii si tineti pana ce se coace pe o parte si rasuciti pe partea cealalta.


Se pot servi cu: gem,frisca,ciocolata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea

6 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 cana faina
  • -2 oua
  • -1 cana lapte
  • -apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -1 esenta de rom
  • -ulei(pentru prajire)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcinte rapide cu urdă şi mărar