autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori

Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 cana faina, -2 oua, -1 cana lapte, -apa minerala, -1 praf de sare, -2 pliculete zahar vanilinat, -1 esenta de rom, -ulei(pentru prajire)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle.Treptat se adauga cana de lapte,amestecand continuu.Se adauga praful de sare,pliculetele de zahar vanilinat si esenta de rom si se amesteca.In final adaugam apa minerala pana capata consistenta unei smantani subtiri.Va sfatuiesc sa cumparati o apa minerala la 1 litru si eu am adaugat 0.50 ml si dupa am adaugat putin sa mai subtiez aluatul.

Pregatiti o tigaie si turnati o lingurita de ulei si adaugati circa un polonic de clatite cat sa acopere fundul tigaii si tineti pana ce se coace pe o parte si rasuciti pe partea cealalta.


Se pot servi cu: gem,frisca,ciocolata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nucă şi rahat

Cozonac cu nucă şi rahat

rojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

6 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 cana faina
  • -2 oua
  • -1 cana lapte
  • -apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -1 esenta de rom
  • -ulei(pentru prajire)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Gustoase.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
PAINE DE CASA (MASINA)