autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori

Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavynya1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 cana faina, -2 oua, -1 cana lapte, -apa minerala, -1 praf de sare, -2 pliculete zahar vanilinat, -1 esenta de rom, -ulei(pentru prajire)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle.Treptat se adauga cana de lapte,amestecand continuu.Se adauga praful de sare,pliculetele de zahar vanilinat si esenta de rom si se amesteca.In final adaugam apa minerala pana capata consistenta unei smantani subtiri.Va sfatuiesc sa cumparati o apa minerala la 1 litru si eu am adaugat 0.50 ml si dupa am adaugat putin sa mai subtiez aluatul.

Pregatiti o tigaie si turnati o lingurita de ulei si adaugati circa un polonic de clatite cat sa acopere fundul tigaii si tineti pana ce se coace pe o parte si rasuciti pe partea cealalta.


Se pot servi cu: gem,frisca,ciocolata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite perfecte(explicatii pentru incepatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 cana faina
  • -2 oua
  • -1 cana lapte
  • -apa minerala
  • -1 praf de sare
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -1 esenta de rom
  • -ulei(pentru prajire)

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Gustoase.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu seminte