Clatite umplute cu carne si ciuperci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul de clatite:
  • 2-3 oua intregi
  • 2 1/2 masuri de faina alba(corespund la o cana de apa)
  • 3-4 linguri de ulei
  • apa minerala
  • sare dupa gust
  • Umplutura:
  • 600 gr.carne de minzat
  • 400 gr.ciuperci taiate(se pot folosi si ciuperci proaspete)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 cana suc de rosii sau rosii decojite taiate cubulete
  • 200 ml vin rosu
  • oregano, chimen, sare si piper
  • smintina, cascaval ras

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se prepara cu ajutorul mixerului compozitia de clatite care trebuie sa aiba consistenta unei smintini(nu excesiv de groasa) din care se coc clatitele.

Umplutura: Se taie ceapa si se pune la calit cu 1 lingurita de sare, intr-o cratita destul de larga. Cind ceapa devine sticloasa (nu lasati sa se arda)se pune carnea taiata cubulete care se caleste in continuare cu ceapa pina devine albicioasa. Apoi se adauga pe rind ciupercile, rosiile,vinul si condimentele. Este f. important sa gustati si sa asezonati dupa gustul fiecareia.

Se lasa la fiert cam 40-50 min. la foc mediu. Daca scade compozitia se poate completa cu apa calduta. Cind "tocanita " este gata se lasa un pic sa se raceasca si se pune in robot. Se formeaza o pasta (asta in functie de cum doreste fiecare de maruntita)care se amesteca cu sosul de la tocanita si o faceti cit de moale doriti.

Luati fiecare clatita si o umpleti cu cite 1 lingurita plina de compozitie(sau cit doriti de multa compozitie sa aiba clatita), acesta o intindeti pe diametrul clatitei si rulati in forma de tigareta.

Le asezati intr-un vas termorezistent uns cu putina smintina. La fiecare strat de clatite umplute ungeti cu 1 lingura cu smintina - ultimul strat fiind smintina si putin cascaval ras. Dati la cuptorul mediu incalzit aprox. 20 min. Se poate servi ca si aperitiv cald sau rece. Urmeaza POZE !!! Pofta buna !!! E un deliciu !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise