autor:

GHERASIM MIRELA

» » Aperitive

Clatite umplute cu carne si ciuperci

Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2011

Ingrediente
Aluatul de clatite:, 2-3 oua intregi, 2 1/2 masuri de faina alba(corespund la o cana de apa), 3-4 linguri de ulei, apa minerala, sare dupa gust, , Umplutura:, 600 gr.carne de minzat, 400 gr.ciuperci taiate(se pot folosi si ciuperci proaspete), 2 cepe potrivite, 1 cana suc de rosii sau rosii decojite taiate cubulete, 200 ml vin rosu, oregano, chimen, sare si piper, smintina, cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se prepara cu ajutorul mixerului compozitia de clatite care trebuie sa aiba consistenta unei smintini(nu excesiv de groasa) din care se coc clatitele.
Umplutura: Se taie ceapa si se pune la calit cu 1 lingurita de sare, intr-o cratita destul de larga. Cind ceapa devine sticloasa (nu lasati sa se arda)se pune carnea taiata cubulete care se caleste in continuare cu ceapa pina devine albicioasa. Apoi se adauga pe rind ciupercile, rosiile,vinul si condimentele. Este f. important sa gustati si sa asezonati dupa gustul fiecareia.
Se lasa la fiert cam 40-50 min. la foc mediu. Daca scade compozitia se poate completa cu apa calduta. Cind "tocanita " este gata se lasa un pic sa se raceasca si se pune in robot. Se formeaza o pasta (asta in functie de cum doreste fiecare de maruntita)care se amesteca cu sosul de la tocanita si o faceti cit de moale doriti.
Luati fiecare clatita si o umpleti cu cite 1 lingurita plina de compozitie(sau cit doriti de multa compozitie sa aiba clatita), acesta o intindeti pe diametrul clatitei si rulati in forma de tigareta.
Le asezati intr-un vas termorezistent uns cu putina smintina. La fiecare strat de clatite umplute ungeti cu 1 lingura cu smintina - ultimul strat fiind smintina si putin cascaval ras. Dati la cuptorul mediu incalzit aprox. 20 min. Se poate servi ca si aperitiv cald sau rece. Urmeaza POZE !!! Pofta buna !!! E un deliciu !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cighir a la

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Taiem pieptul de pui filè si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.Intr-o farfurie putin

7 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluatul de clatite:
  • 2-3 oua intregi
  • 2 1/2 masuri de faina alba(corespund la o cana de apa)
  • 3-4 linguri de ulei
  • apa minerala
  • sare dupa gust
  • Umplutura:
  • 600 gr.carne de minzat
  • 400 gr.ciuperci taiate(se pot folosi si ciuperci proaspete)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 cana suc de rosii sau rosii decojite taiate cubulete
  • 200 ml vin rosu
  • oregano
  • chimen
  • sare si piper
  • smintina
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rece