autor:

Alice Ciobanu

» » Fripturi

Clisă friptă şi pită picurată

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
slănină de porc, câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor, o ceapă zdravănă, pâine sau pită, sare, un foc în aer liber, nişte beţe lungi, pălincă - obligatoriu

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.

Slănina se crestează în cîteva locuri până aproape de şorici şi apoi se înfinge bine în băţul lung şi ascuţit. Băţul îl veţi găsi, cu siguranţă, în natură.

Când focul e gata încins se pune slănina la foc, învârtind beţele din când în când pentru a se rumeni frumos. Când slănina pusă pe foc începe a se rumeni şi a picura, se ia de pe foc şi se picură cu atenţie peste felia de pâine puţin, după care se pun iar pe foc. Separat de zdrobeşte ceapa cu pumnul şi se iau bucăţele din ea pe care le vom pune pe câte o felie de pâine. Se ia apoi slănina de pe foc şi se picură peste ceapa pusă pe pâine. Se repetă operaţiunea descrisă până când slănina e numai bine rumenită şi picurată.

Se serveşte caldă, la faţa locului, direct lângă foc şi se drege cu câte un pahar de pălincă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clisă friptă şi pită picurată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar,

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete la gratar
Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, adaugam sare,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ardelean ioan

    ardelean ioan (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2012

    no fain,,,dar neaparat ca ceapa sa fie coapta in jar inainte,,si merge si o bucata de cas uscat,o ceapa verde,si apa de izvor ce nu as da sa maninc asta in weekendul asta,,,;)

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • slănină de porc
  • câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor
  • o ceapă zdravănă
  • pâine sau pită
  • sare
  • un foc în aer liber
  • nişte beţe lungi
  • pălincă - obligatoriu

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
ardelean ioan

ardelean ioan (Chef de cuisine)

no fain,,,dar neaparat ca ceapa sa fie coapta in jar inainte,,si merge si o bucata de cas uscat,o ceapa verde,si apa de izvor ce nu as da sa maninc asta in weekendul asta,,,;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Wurstel prajit