autor:

Fara foto

» » Fripturi

Coasta De Miel Umpluta

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga), 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi), 3 oua fierte, 1 ou crud, patrunjel verde tocat, 2 catei usturoi pisati, sare,, piper dupa gust, piper boabe, , Necesare pt. fiert organele:, sare, 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert, 1 foaie de dafin, 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate, 3 morcovi taiati rondele mai grosute

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Fierbem organele de miel in apa cu sare, la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper, 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert, le scoatem si se lasam la racit. Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt, sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.

Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija, in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit si de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.

Intr-o tava punem untura, peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin.

Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava. O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.

Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.

Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean
Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta De Miel Umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi la cuptor cu garniturã de fasole neagrã si bacon (Lombo à Brasileira com  feijão preto)

Muschi la cuptor cu garniturã de fasole neagrã si bacon (Lombo à Brasileira com feijão preto)

Nu este prima oarã când gãtesc, cu plãcere si mâncãre brazilianã. Ne place mult "Picanha"(carne

6 voturi    9 comentarii
1h
Fripturi
Porchetta cu salvie si cascaval

Porchetta cu salvie si cascaval

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se

3 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga)
  • 300 gr organe de miel (ficat
  • plaman
  • inima
  • rinichi)
  • 3 oua fierte
  • 1 ou crud
  • patrunjel verde tocat
  • 2 catei usturoi pisati
  • sare,
  • piper dupa gust
  • piper boabe
  • Necesare pt. fiert organele:
  • sare
  • 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 4 cepe taiate felii mai groase
  • 4 catei usturoi taiati pe jumate
  • 3 morcovi taiati rondele mai grosute

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)