autor:

Lia Maria

» » Fripturi

Coaste aromate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2010

Ingrediente
2kg coaste porc proaspete, 3 fire cimbru, 2 fire rozmarin, 3 fire salvie, 4 catei usturoi, 1 fir ardei iute, 1 lingura miere, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava), 200ml vin rosu, 100ml apa, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.
Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca cat mai marunt. Se pun toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.
Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’. Astfel vom avea o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa. Eu am servit-o cu garnitura de cartofi piure.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Carnea se unge cu ulei si se impaneaza cu usturoi.Apoi se asezoneaza cu restul condimentelor. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Tare bine arata, imi place mult gustul rozmarinului, din pacate nu am, nu am vazut seminte sa pun in ghiveci. Tocmai am gatit si eu costite, dar afumate.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Si eu tin ierburi aromate in vas,imi place marinata pt. coaste si cã ai pus si miere,o bunãtate!!!*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Foarte gustoase! Si atatea ierburi aromatice...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Multumesc pt laude fetelor... Sidy, eu am semanat salvie, in ghiveci si-l tin afara in curte. Am mai multe astfel de plante si-mi sunt de mare folos la gatit. Vad ca sunteti si voi interesate, asa ca ma gandesc sa revin cu un articol referitor la acest subiect si bineinteles insotit de poze.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Zau ca sunt o bunatate Lia !!! De o saptamana ma chinui sa gasesc salvie proaspata...tu unde ai gasit ?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Un deliciu si prezentare eleganta ca de obicei!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Lia,ce bunatate ai facut tu aici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 2kg coaste porc proaspete
  • 3 fire cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 3 fire salvie
  • 4 catei usturoi
  • 1 fir ardei iute
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava)
  • 200ml vin rosu
  • 100ml apa
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bine arata, imi place mult gustul rozmarinului, din pacate nu am, nu am vazut seminte sa pun in ghiveci. Tocmai am gatit si eu costite, dar afumate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla by copilou