Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Ingrediente

  • 4 bucati coaste de ied
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 felii de lamaie
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 lingurita oregano

Mod de preparare

Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie.

Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore.

Dupa acest timp le asezam intr-un vas yena si rasturnam si baitul.

Spalam ceapa verde, o taiem rondele si o asezam peste coaste.

In vasul mic cu cutit al mixerului vertical punem rosiile, oregano, putin piper si le pasam.

Acest sos il turnam uniform peste coaste.

Bagam vasul il cuptor, il aprindem si le lasam sa se patrunda bine.

Cam intr-o ora si jumatate ele sunt facute, descoperim vasul si le mai lasam 15 minute pana prind o crusta deasupra.

Le scoatem sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure