Se cerne făina pe o planşetă, se adaugă oul şi puţină apă şi se amestecă cu vârful unui cuţit până se încorporează toată făina. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă. Coca obţinută se frământă cu mâna până nu se lipeşte de degete şi nici de planşetă. Dacă coca este prea moale sau lipicioasă, se mai adaugă puţină făină. Când este gata, se întinde pe planşeta presărată cu făină o foaie subţire din care se taie pătrate de 5-6 cm sau se decupează discuri cu un pahar sau cu o formă specială din tablă sau din material plastic. În mijlocul acestora se pune umplutura care poate fi preparată din brânză, varză călită, cartofi, ciuperci, vişine, etc. şi se lipesc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii