autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Coconut macarons

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Ingrediente
1 cup zahar (200gr), 1/2 cup făină (125gr), 3 cup cocos razuit (300gr), 5 albușuri și esență de vanilie, Pt.decor: 50gr.ciocolata topită

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu iubiți aceste minunății..:)



Așadar, mai intai de toate punem albușurile impreună cu zaharul intr-un castron pe abur și cu ajutorul unui tel manual amestecăm pina zaharul se topește si compoziția are o textură pufoasă iar la atingere este caldă...aș zice aproximativ 5 minute. Dăm deoparte și adaugăm esența, făina și cocosul razuit. Amestecăm foparte bine pină la incorporarea tuturor ingredientelor și dăm la frigider pentru odihnă minim 2 ore.



Apoi, cu ajutorul unei lingurițe facem gramajoare de aprox. 5 cm pe care le punem intr-o tava tapetată cu hartie de copt si coacem la 165”C aprox.15-20 minute, aș zice pină incep să devină un pic aurii pe margini, insă nu foarte mult. Le lăsăm la racit și apoi scufundăm fiecare biluță in ciocolată topită si le așezăm pe hartie de copt pina la racire completă. Din cantitățile date vă vor ieși aprox 75 de bucăți. Sunt delicioase și merg perfect alaturi de o ceașcă cu ceai ori cafea..:)



Spor la prăjituri și ginduri bune :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Coconut macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inimioara cu coaja de portocala

Inimioara cu coaja de portocala

Se dizolva drojdia in lapte caldut + o lingurita de zahar. Se adauga 125 gr faina, se amesteca bine

3 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem la Doubletta

Clatite cu gem la Doubletta

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand

15 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 04 aprilie 2014

    Draga Elisabeta pur si simplu amesteci cu telul tot timpul pina zaharul se topește datorită temperaturii. Iți mulțumesc de vizionare. Ginduri bune draga mea și un sfarșit de săptămina minunat iți doresc :*

  • Fara foto

    Nicolaescu Elisabeta , 03 aprilie 2014

    albusurile se bat sau numai se amesteca cu zaharul?

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cup zahar (200gr)
  • 1/2 cup făină (125gr)
  • 3 cup cocos razuit (300gr)
  • 5 albușuri și esență de vanilie, Pt.decor: 50gr.ciocolata topită

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
PASCA CU CIOCOLATA