Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu iubiți aceste minunății..:)
Așadar, mai intai de toate punem albușurile impreună cu zaharul intr-un castron pe abur și cu ajutorul unui tel manual amestecăm pina zaharul se topește si compoziția are o textură pufoasă iar la atingere este caldă...aș zice aproximativ 5 minute. Dăm deoparte și adaugăm esența, făina și cocosul razuit. Amestecăm foparte bine pină la incorporarea tuturor ingredientelor și dăm la frigider pentru odihnă minim 2 ore.
Apoi, cu ajutorul unei lingurițe facem gramajoare de aprox. 5 cm pe care le punem intr-o tava tapetată cu hartie de copt si coacem la 165”C aprox.15-20 minute, aș zice pină incep să devină un pic aurii pe margini, insă nu foarte mult. Le lăsăm la racit și apoi scufundăm fiecare biluță in ciocolată topită si le așezăm pe hartie de copt pina la racire completă. Din cantitățile date vă vor ieși aprox 75 de bucăți. Sunt delicioase și merg perfect alaturi de o ceașcă cu ceai ori cafea..:)
Spor la prăjituri și ginduri bune :*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii