autor:

Crama Haiducilor

» » Aluaturi si Foietaje

Cocorada ardeleneasca

Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Ingrediente
branza, varza cruda, urda, prune, faina alba, drojdie, sare, untura de porc sau ulei, apa, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale dar nici vartos.

Dupa ce se framanta bine se pune in el o lingura de unsoare de porc ca sa il unga si se continua cu framantatul inca 15 minute. Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu o stergura, pana creste si se face inca atata.

Intre timp se taie varza fidea si se pune la calit cu sare si piper, prunele se curata de samburi si se pun la foc mic cu zahar ca sa se inmoaie. Urda se amesteca dupa gust cu zahar sau cu marar, iar branza se sareaza bine.

Cand aluatul este gata crescut se pune pe masa presarata cu faina. Se imparte in 4 parti si se intind in forma rotunda. Se adauga umplutura aleasa si se trage aluatul peste ea, dupa care se apasa cu mana pana arata ca o placinta. Se pune la cuptorul incins pe hartia de copt si se unge cu ulei.

O lasam sa se coaca pana se rumeneste pe deasupra dupa care se scoate afara si se pune sa sada pe masa sub o stergura curata ca sa se rareasca.

Cocorada se serveste la orice masa de pranz sau cina si este o gustare care se poate face pe tot parcursul anului, schimband doar umplutura, in functie de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Aluat: -punem faina intr-un vas -drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine alba impletita

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

6 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Dana_Câmpian

    Dana_Câmpian (Bucatar) , 12 august 2016

    Foarte bună cocorada acuma am făcut si eu am framantat aluat mai mult si fac si cu varză si cu brânză ca toată lumea să fie mulțumită...

  • Fara foto

    fln (Bucatar) , 04 noiembrie 2012

    Reteta nici macar nu seamana cu cocorada din Ardeal. Eu in Ardeal am crescut, si va pot spune ca reteta de cocorada contine ou,(ce-ati facut cu oul din reteta? nu scrie unde l-ati folosit. in coca sau pt. uns?) foarte putina grasime, putin zahar(desi se face cu varza si branza sarata), se unge cu ou nu cu ulei, se umple cu magiun de prune nu cu prune, nici cu urda ci cu cas de oaie amestecat cu sare sau branza sarata(fara marar!!!, ci simpla amestecata cu ou), etc,etc...Dar initiativa de a prezenta reteta e laudabila, pt. ca pe putine site-uri am gasit-o, si pt. asta va felicit. In rest...reteta dvs. este o simpla placinta (cu branza, varza,etc) la cuptor. Aluatul de cocorada nu este aluat de paine la care se adauga untura. Mai documentati-va!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2012

    Tare buna mai e cocorada !!! Chiar ieri am facut cu prune...dar de post.... O minunatie !!!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2012

      Delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • branza
  • varza cruda
  • urda
  • prune
  • faina alba
  • drojdie
  • sare
  • untura de porc sau ulei
  • apa
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Crama Haiducilor
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

• Se opareste frunza de vita de vie • Se face amestecul de pasat cu orez si carne • Se impacheteaza

13 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Dana_Câmpian (Bucatar)

Foarte bună cocorada acuma am făcut si eu am framantat aluat mai mult si fac si cu varză si cu brânză ca toată lumea să fie mulțumită...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv