autor:

autor

» » Fripturi

Cocos cu vin

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 cocos de peste 1,5 kg., 200 gr. de slanina, 1 pahar cu vin rosu, o lingura de faina, 2 linguri pasta de rosii, 4 cepe, zarzavat de supa obisnuit, 200 gr. ciuperci, 40 de crutoane de pîine, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si spalat. Se aseaza in acelasi vas si ceapa tocata pestisori. Cind slanina s-a topit si pasarea este putin rumenita, se intoarce friptura pentru a se patrunde de caldura pe toate partile. Daca este bine facuta, se scoate pe un platou si in grasimea din vas se pune o lingura de faina pentru a se auri 3-4 minute. Se stinge cu vin, se adauga pasta de rosii si zarzavatul curatat, dat pe razatoarea mica. Se adauga sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie, se adauga si putina apa. Se pune apoi friptura in acest sos, se stropeste abundent, se acopera vasul si se mai lasa la cuptor cu foc mic inca 10 minute.
Pasarea se serveste taiata in bucati, acoperita cu sosul din tava si insotita de crutoane de piine rumenite in unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gratar de pui cu sos roquefort

Gratar de pui cu sos roquefort

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate.

3 voturi    9 comentarii
15 min
Fripturi
Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)

Curcan de Lisabona (Peru á Lisbonense)

1)Carnea se taie în fâsii fine si se condimenteazã cu sare, piper si sucul de lãmâie, se lasã

13 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cocos de peste 1,5 kg.
  • 200 gr. de slanina
  • 1 pahar cu vin rosu
  • o lingura de faina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 cepe
  • zarzavat de supa obisnuit
  • 200 gr. ciuperci
  • 40 de crutoane de pîine
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Chicken McNuggets