autor:

Fara foto

» » Aperitive

Colţunaşi cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Coca: 400 g făină, 1 ou., , Umplutura: 300 g carne macră, 1-2 cepe, 60 g untură, sare, piper, 100 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Coca trebuie să fie puţin mai moale decât cea pentru tăiţei. Aceasta se întinde pe o planşetă presărată cu făină, sub forma unei foi de circa 0,2 cm grosime din care se taie pătrate cu latura de 5-6 cm sau se decupează discuri cu gura unui pahar sau cu o formă specială. În mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se îndoaie două colţuri opuse, obţinându-se triunghiuri, ale căror margini se strâng cu degetele şi se lipesc bine. Trebuie să se lucreze repede, altfel coca se usucă şi nu se mai pot lipi bine marginile.

Colţunaşii gata pregătiţi se pun la fiert într-un vas cu multă apă clocotită şi cu puţină sare. După primul clocot, se amestecă imediat uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească colţunaşii de fundul vasului sau între ei.

Apoi se acoperă vasul şi se fierb 10-15 minute după care se ia de pe foc, se scot cu o strecurătoare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg bine de apă.

Se stropesc cu unt şi se introduc pentru câteva minute în cuptor. Se servesc fierbinţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Coltunasi cu carne

Coltunasi cu carne

Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana

12 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Coca: 400 g făină
  • 1 ou.
  • Umplutura: 300 g carne macră
  • 1-2 cepe
  • 60 g untură
  • sare
  • piper
  • 100 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob din organe de ied