Colţunaşi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coca: 400 g făină, 1 ou.
  • Umplutura: 300 g brânză de vaci, 2 galbenuşuri, 100 g unt pentru uns colţunaşii, zahăr, sare, smântână.

Mod de preparare

Se cerne făina pe o planşetă, se adaugă oul şi puţină apă şi se amestecă cu vârful unui cuţit până se încorporează toată făina. Dacă este nevoie se mai adaugă puţină apă. Coca obişnuită se frământă cu mâna până nu se mai lipeşte de degete şi nici de planşetă. Dacă coca este prea moale sau lipicioasă, se mai adaugă puţină făină. Când este gata, se întinde pe planşeta presarată cu făină o foaie subţire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupează cu un pahar sau cu o formă specială. În mijlocul acestora se pune umplutura care poate fi preparat din brînză, varză călită, cartofi, ciuperci, vişine etc. şi se lipesc, după care se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb 15-20 minute în apă multă într-o cratiţă mare cu capac. După ce s-au pus colţunaşii la fiert în apă clocotită, se amestecă imediat cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ei. Din momentul în care colţunaşii s-au ridicat deasupra, se micşorează focul şi se mai fierb 10-12 minute. Se strecoară apoi în strecurătoare, se limpezesc cu apă caldă, se scurg bine, se opăresc cu unt fierbinte şi se servesc cu smântână proaspătă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise