autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Colţunaşi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Coca: 400 g făină, 1 ou., Umplutura: 300 g brânză de vaci, 2 galbenuşuri, 100 g unt pentru uns colţunaşii, zahăr, sare, smântână.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Se cerne făina pe o planşetă, se adaugă oul şi puţină apă şi se amestecă cu vârful unui cuţit până se încorporează toată făina. Dacă este nevoie se mai adaugă puţină apă. Coca obişnuită se frământă cu mâna până nu se mai lipeşte de degete şi nici de planşetă. Dacă coca este prea moale sau lipicioasă, se mai adaugă puţină făină. Când este gata, se întinde pe planşeta presarată cu făină o foaie subţire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupează cu un pahar sau cu o formă specială. În mijlocul acestora se pune umplutura care poate fi preparat din brînză, varză călită, cartofi, ciuperci, vişine etc. şi se lipesc, după care se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb 15-20 minute în apă multă într-o cratiţă mare cu capac. După ce s-au pus colţunaşii la fiert în apă clocotită, se amestecă imediat cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ei. Din momentul în care colţunaşii s-au ridicat deasupra, se micşorează focul şi se mai fierb 10-12 minute. Se strecoară apoi în strecurătoare, se limpezesc cu apă caldă, se scurg bine, se opăresc cu unt fierbinte şi se servesc cu smântână proaspătă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu branza sarata

Coltunasi cu branza sarata

Preparare aluat Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta. Se

21 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
coltunasi

coltunasi

Se face un aluat din ou si faina, il intindem cu sulul. Foaia se taie in bucatele de 10 cm patrati. Coltunasii

10 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Coca: 400 g făină
  • 1 ou.
  • Umplutura: 300 g brânză de vaci
  • 2 galbenuşuri
  • 100 g unt pentru uns colţunaşii
  • zahăr
  • sare
  • smântână.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piine in stil bulgaresc