Colac de dat la grinda

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Colac de dat la grinda

Ingrediente

  • 500 g faina
  • drojde de bere(cit o nuca mai mica)
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta apoi, se imparte in 3 realizind niste rulouri care se impletesc apoi. Deasupra se aseaza diverse aplicatii (floricele, frunze etc din acelasi aluat).

Se da fata cu oul batut se aseaza in tava unde se lasa 15' sa creasca. Se coace la foc potrivit 45-50'.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise