autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de dat la grinda

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
500 g faina, drojde de bere(cit o nuca mai mica), 1 lingurita de sare, 250 ml apa calduta, 1 ou, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h

25 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta apoi, se imparte in 3 realizind niste rulouri care se impletesc apoi. Deasupra se aseaza diverse aplicatii (floricele, frunze etc din acelasi aluat).

Se da fata cu oul batut se aseaza in tava unde se lasa 15' sa creasca. Se coace la foc potrivit 45-50'.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac de dat la grinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Minunat colac,dar de ce ii zice " de dat la grinda"

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Arata tare bine. Dar ce gustos trebuie sa fieeeeee!!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Arata foarte bine! Restul: nu are rost sa repet, sa zicem ca repet ce intreaba dna sidy. Nu cunosc obiceiurile....datinile...sunt mai cosmopolit!

    • Fara foto

      mariana_bondoc (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009

      Am votat si eu.Bafta Iuliana.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009

      Draga mea Iulia, colacul tau arata minunat , dar tot nu m-ai lamurit care este obiceiul cu el...cu datul la grinda !!! Bafta !

    • Fara foto

      MIMI , 12 ianuarie 2009

      Sa vad ca am votat, trebuie sa fie 26.

    • Fara foto

      Camelia , 12 ianuarie 2009

      Imi place colacul tau, Iuliana ! Usor de facut si ieftin.

    • Fara foto

      diana k , 10 ianuarie 2009

      Foarte frumos colacul, si obiceiul pt care este facut!

    • Fara foto

      burdulea56 , 08 ianuarie 2009

      Gustos si ieftin!

    • Fara foto

      maria elena , 08 ianuarie 2009

      Tare frumos acest colac, o reteta ieftina si f. gustoasa!

    • Fara foto

      ccd_67 , 06 ianuarie 2009

      Super buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

25 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • drojde de bere(cit o nuca mai mica)
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Minunat colac,dar de ce ii zice " de dat la grinda"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu nuci
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania