autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de dat la grinda

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
500 g faina, drojde de bere(cit o nuca mai mica), 1 lingurita de sare, 250 ml apa calduta, 1 ou, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h

26 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta apoi, se imparte in 3 realizind niste rulouri care se impletesc apoi. Deasupra se aseaza diverse aplicatii (floricele, frunze etc din acelasi aluat).

Se da fata cu oul batut se aseaza in tava unde se lasa 15' sa creasca. Se coace la foc potrivit 45-50'.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac de dat la grinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 11 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Minunat colac,dar de ce ii zice " de dat la grinda"

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Arata tare bine. Dar ce gustos trebuie sa fieeeeee!!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Arata foarte bine! Restul: nu are rost sa repet, sa zicem ca repet ce intreaba dna sidy. Nu cunosc obiceiurile....datinile...sunt mai cosmopolit!

    • mariana_bondoc (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009

      Am votat si eu.Bafta Iuliana.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009

      Draga mea Iulia, colacul tau arata minunat , dar tot nu m-ai lamurit care este obiceiul cu el...cu datul la grinda !!! Bafta !

    • MIMI , 12 ianuarie 2009

      Sa vad ca am votat, trebuie sa fie 26.

    • Camelia , 12 ianuarie 2009

      Imi place colacul tau, Iuliana ! Usor de facut si ieftin.

    • diana k , 10 ianuarie 2009

      Foarte frumos colacul, si obiceiul pt care este facut!

    • burdulea56 , 08 ianuarie 2009

      Gustos si ieftin!

    • maria elena , 08 ianuarie 2009

      Tare frumos acest colac, o reteta ieftina si f. gustoasa!

    • ccd_67 , 06 ianuarie 2009

      Super buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

26 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • drojde de bere(cit o nuca mai mica)
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Minunat colac,dar de ce ii zice " de dat la grinda"

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao