In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.
In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.
In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam.Eu am pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.
Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.
Intindem fiecare parte intr-un snur.Am folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.
Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra.Eu am pus zahar normal,ca de asta am avut. :)
Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.
Reteta Laura A

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii