autor:

Fara foto

» » Prajituri

Colacei dulci

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Prima etapa:, * 125 ml apa clocotita, * 50 g zahar, * 25 g unt, * A doua etapa:, * 7 g drojdie uscata, * 1 lingurita miere, * 25 ml apa calduta, * 1 ou, * esenta vanilie, * A treia etapa:, * 425 g faina, * 1 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.

In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.

In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam.Eu am pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.

Intindem fiecare parte intr-un snur.Am folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.

Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra.Eu am pus zahar normal,ca de asta am avut. :)

Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.

Reteta Laura A
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuburi cu migdale

Cuburi cu migdale

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu nuci si crema de branza

Muffins cu nuci si crema de branza

Incalziti cuptorul. Pregatiti formitele.... Intr-un bol amestecati usor toate ingredientele

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Hatnean , 23 octombrie 2014

    Arata super si sunt foarte usori de facut.Am sa incerc si eu reteta....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Am salvat reteta, sunt foarte reusiti!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • * Prima etapa:
  • * 125 ml apa clocotita
  • * 50 g zahar
  • * 25 g unt
  • * A doua etapa:
  • * 7 g drojdie uscata
  • * 1 lingurita miere
  • * 25 ml apa calduta
  • * 1 ou
  • * esenta vanilie
  • * A treia etapa:
  • * 425 g faina
  • * 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am salvat reteta, sunt foarte reusiti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Negresa cu cocos