Cum se face coliva
Cum se face coliva
Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel putin 3 ore. (in total l-am spalat de 9 ori).
Intre timp am incalzit cuptorul, si 2 litri de apa cu o lingurita rasa sare, pe care am turnat-o peste graul scurs.
Pentru fiert am folosit un ceaun (tuci).
Se lasa la cuptor la foc mic pana se inglobeaza toata apa, din cand in cand miscandu-se ceaunul pentru a nu se lipi.
Timpul necesar pentru fierbere este aproximativ o ora si jumatate, apoi se stinge focul si se asteapta 30 minute.
Dupa ce temperatura ajunge undeva la 60 grade se adauga esenta de rom, apoi nuca amestecata cu zaharul si cacao, urmand a se lasa in cuptor sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Dupa racire se poate aseza compozitia pe platou si se da la rece pentru o ora, urmand apoi a se realiza decorul (ornamentele).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii