autor:

Ionutz

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Coliva

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
600 gr. arpacas, 200 gr. miez nuca, 200 gr. zahar, sare, esenta rom, coaja de la o lamaie, 2 lingurite cacao, fulgi nuca de cocos (eu am folosit de culoare albastra), bombonele pentru decor (diferite culori)

Dificultate: Medie Timp: 10h

2 voturi

Mod de preparare

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel putin 3 ore. (in total l-am spalat de 9 ori).
Intre timp am incalzit cuptorul, si 2 litri de apa cu o lingurita rasa sare, pe care am turnat-o peste graul scurs.
Pentru fiert am folosit un ceaun (tuci).
Se lasa la cuptor la foc mic pana se inglobeaza toata apa, din cand in cand miscandu-se ceaunul pentru a nu se lipi.
Timpul necesar pentru fierbere este aproximativ o ora si jumatate, apoi se stinge focul si se asteapta 30 minute.
Dupa ce temperatura ajunge undeva la 60 grade se adauga esenta de rom, apoi nuca amestecata cu zaharul si cacao, urmand a se lasa in cuptor sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Dupa racire se poate aseza compozitia pe platou si se da la rece pentru o ora, urmand apoi a se realiza decorul (ornamentele).
Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Coliva

Coliva

Se curata arpacasul de impuritati si se spala bine in noua ape. Se pune la fiert o parte arpacas

22 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Coliva

Coliva

Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

10h

2 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. arpacas
  • 200 gr. miez nuca
  • 200 gr. zahar
  • sare
  • esenta rom
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite cacao
  • fulgi nuca de cocos (eu am folosit de culoare albastra)
  • bombonele pentru decor (diferite culori)

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga bucovineana, de cartofi