Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: 400 g faina, 1 ou.
  • Umplutura: 300 g branza de vaci, 2 galbenusuri, 100 g unt pentru uns coltunasii, zahar, sare, smantana.

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varfului unui cutit pana se incorporeaza toata faina. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta cu mana pana nu se lipeste de degete si nici de planseta. Daca coca este prea moale sau lipicioasa, se mai adauga putina faina. Cand este gata, se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupeaza discuri cu un pahar sau cu o forma speciala din tabla sau din material plastic.Dupa ce foaia se imparte in patrate sau discuri, aceasta se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu cele 2 galbenusuri, cu putin zahar si sare dupa gust, dupa care coltunasii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute in apa multa intr-o cratita mare cu capac. Dupa ce s-au pus coltunasii la fiert in apa clocotita, se amesteca imediat cu o lingura din lemn ca sa nu se lipseasca intre ei, apoi se acopera cu un capac. Din momentul in care coltunasii s-au ridicat deasupra, se micsoreaza focul si se mai fierb 10-15 minute. Se strecoara apoi in strecuratoare, se limpezesc cu apa calda, se scurg bine, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise