Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varfului unui cutit pana se incorporeaza toata faina. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta cu mana pana nu se lipeste de degete si nici de planseta. Daca coca este prea moale sau lipicioasa, se mai adauga putina faina. Cand este gata, se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupeaza discuri cu un pahar sau cu o forma speciala din tabla sau din material plastic.Dupa ce foaia se imparte in patrate sau discuri, aceasta se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu cele 2 galbenusuri, cu putin zahar si sare dupa gust, dupa care coltunasii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute in apa multa intr-o cratita mare cu capac. Dupa ce s-au pus coltunasii la fiert in apa clocotita, se amesteca imediat cu o lingura din lemn ca sa nu se lipseasca intre ei, apoi se acopera cu un capac. Din momentul in care coltunasii s-au ridicat deasupra, se micsoreaza focul si se mai fierb 10-15 minute. Se strecoara apoi in strecuratoare, se limpezesc cu apa calda, se scurg bine, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii