autor:

Fara foto

» » Aperitive

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
Coca: 400 g faina, 1 ou., Umplutura: 300 g branza de vaci, 2 galbenusuri, 100 g unt pentru uns coltunasii, zahar, sare, smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca cu varfului unui cutit pana se incorporeaza toata faina. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta cu mana pana nu se lipeste de degete si nici de planseta. Daca coca este prea moale sau lipicioasa, se mai adauga putina faina. Cand este gata, se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire din care se taie patrate de 5-6 cm sau se decupeaza discuri cu un pahar sau cu o forma speciala din tabla sau din material plastic.Dupa ce foaia se imparte in patrate sau discuri, aceasta se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu cele 2 galbenusuri, cu putin zahar si sare dupa gust, dupa care coltunasii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute in apa multa intr-o cratita mare cu capac. Dupa ce s-au pus coltunasii la fiert in apa clocotita, se amesteca imediat cu o lingura din lemn ca sa nu se lipseasca intre ei, apoi se acopera cu un capac. Din momentul in care coltunasii s-au ridicat deasupra, se micsoreaza focul si se mai fierb 10-15 minute. Se strecoara apoi in strecuratoare, se limpezesc cu apa calda, se scurg bine, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza de vaci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rosii umplute cu salata greceasca

Rosii umplute cu salata greceasca

Taiati capacul de la rosii, apoi goliti-le cu grija. Puneti ce ati scos din rosii intr-un vas, adaugati

20 voturi    4 comentarii
5 min
Aperitive cu brinza
Mamaliga cu brinza Focsani

Mamaliga cu brinza Focsani

Se face o mamaliga molcuta, fiarta bine. Intr-n vas ceramic, se pune un strat de brinza, unul de

7 voturi    17 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Coca: 400 g faina
  • 1 ou.
  • Umplutura: 300 g branza de vaci
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt pentru uns coltunasii
  • zahar
  • sare
  • smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
CASCAVAL PANE