autor:

manuela

» » Dulciuri diverse

Coltunasi moldovenesti

Autor: manuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manuela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
600g faina, 1 praf sare, o cana cu apa calduta, 350 g branza telemea de vaca sau oaie, 1 ou si 100g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele. Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute. Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri bicolore

Fursecuri bicolore

Din faina zahar, margarina,galbenusuri,framinti un aluat pe care il imparti in 2.Intr-o jumatate

15 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem si miez de nuca

Clatite cu gem si miez de nuca

Batem ouale cu mixerul, adaugam cana de faina, laptele punem zahar dupa gust si esenta de lamaie.

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Monica Oana , 16 februarie 2015

    La aluat va sfatuiesc sa puneti un strop de ulei ( 1 lingura) si un galbenus de oi. Iese mai fin. Incecati si umplutura cu visine (fara samburi) , sau chiar din dulceata / gem si stropiti la final cu sirop de visine.....,Acesta va fi un desert

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Creme caramel