autor:

manuela

» » Dulciuri diverse

Coltunasi moldovenesti

Autor: manuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manuela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
600g faina, 1 praf sare, o cana cu apa calduta, 350 g branza telemea de vaca sau oaie, 1 ou si 100g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele. Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute. Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu budinca si sos de zmeura

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Monica Oana , 16 februarie 2015

    La aluat va sfatuiesc sa puneti un strop de ulei ( 1 lingura) si un galbenus de oi. Iese mai fin. Incecati si umplutura cu visine (fara samburi) , sau chiar din dulceata / gem si stropiti la final cu sirop de visine.....,Acesta va fi un desert

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca