autor:

Giulia

» » Aluaturi si Foietaje

Coltunasi romani

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Ingrediente
500ml lapte,5 linguri de gris,1 ou,100 g unt, cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 24h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara cu apa o pasta de gris, ceva mai groasa. Se presara putina sare si nucsoara. Dupa ce se ia grisul de pe foc, se incorporeaza oul si untul. Dupa ce s-au amestecat bine, pasta rezultata se pune pe o farfurie ,intr-un strat cu o grosime de 2-3 cm. A doua zi sau la citeva ore dupa prepararea grisului, se decupeaza rondele, cu ajutorul unui pahar umezit in prealabil. Se presara fiecare rondela cu cascaval ras si se introduce in cuptor, pentru 20 de minute, cit sa prinda crusta.



Se servesc natur. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi romani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

24h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500ml lapte,5 linguri de gris,1 ou,100 g unt, cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze