Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
1. Se aleg caise mai tari ,se spala si se desfac in jumatati.Se fierbe apa cu zaharul,lasand sa dea in cateva clocote pana se obtine un sirop un pic legat.Se adauga caisele si cativa samburi curatati de coaja si pielita,precum si zeama de lamaie.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie caisele.
Se serveste rece.
2.Fructele spalate,zvantate,curatate de codite se taie in jumatati si se aseaza suprapuse in borcane,cu partea bombata in sus.Se prepara un sirop fierbinte din 3l apa si 1 kg zahar.Se toarna siropul cald peste fructe,se inchid borcanele si se introduc intr-un vas cu apa calda,pe foc acoperindu-se borcanele complet cu apa.Se sterilizeaza 20 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.
Pentru consumul imediat puteti folosi si anumite mirodenii(zeama de lamaie,esenta vanilie,rom,migdale,scortisoara in functie de fructele folosite.
Pentru pastrarea compotului pentru iarna nu se recomanda folosirea acestora.Doar daca conditiile de pastrare nu sunt destul de racoroase , atunci puteti folosi la compot conservant.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii