autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de caise

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iulie 2013

Ingrediente
4.5 kg caise, 1 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si detergent de vase, dar si capacele.
Pe un prosop curat le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam caisele cu apa usor calduta si le punem intro sita la scurs.
Asezam in borcane cate 5 caise intregi si una taiata pe jumatate.
Masuram cantitatea de apa ce este necesara, o turnam intr-o cratita mai mare si punem zahar ( cate 2 linguri cu varf pentru fiecare borcan).
Asezam pe foc si amestecam in sirop pana se topeste zaharul complet.
Acesta il repartizam peste fructe, apoi infiletam foarte bine borcanele.

Le invelim in hartie, le asezam intr-o cratita mai larga si punem apa pana le acoperim pe 3/4.
Deasupra punem un prosop de bucatarie curat si la sterilizat cu ele.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita le lasam 35 de minute pe foc.
Imediat ce sunt gata le asezam fierbinti intr-o patura groasa, le invelim bine si le lasam acolo pana se racesc.
Le etichetam si le patram la loc racoros. Daca locul unde le tineti nu este foarte racoros, puneti deasupra fiecarui borcan de compot fie putina aspirina pisata, fie putin conservant ca sa aveti garantia ca vor tine pentru la iarna.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 22 de borcane de 800 gr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Sucuri si compoturi de fructe
COMPOT DE CAISE

COMPOT DE CAISE

Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna. 1. Se aleg caise mai tari ,se spala

40 voturi    8 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de caise cu samburi decojiti

Compot de caise cu samburi decojiti

Caisele se spala , se curata si li se scot samburii . Se sparg cativa samburi de caisa si se decojesc

1 vot    0 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 14 iulie 2013

    Dorina eu pun 2 linguri cu varf de zahar nu 3-4 linguri pentru ca nu mancam foarte dulce. Si fac sirop din apa cu zahar pentru ca asa am invatat de la mama si asa m-am obisnuit. Fiecare face cum doreste sincer nu e neaparat sa fac cineva reteta asta mai ales daca i se pare grea. Si eu zic sa puna conservant sau aspirina cei care tin conservele in camara din apartament pentru ca nu este foarte rece. Fiecare cu ideile si parerile sale...

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina , 07 iulie 2013

    cam complicata reteta... pui caisele in borcan si cate 3-4 linguri de zahar la borcanul de 800 ml, completezi see you apa si le pui la sterilizat pana se ridica fructele deasupra, se opreste focul si se lasa sa se raceasca in oala in care a fiert... cam multa inginerie la un compot! Daca sunt sterilizate bine nu ai de ce pune aspirina sau conservant, acela nu mai e un compot natural facut in casa!

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4.5 kg caise
  • 1 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Dorina eu pun 2 linguri cu varf de zahar nu 3-4 linguri pentru ca nu mancam foarte dulce. Si fac sirop din apa cu zahar pentru ca asa am invatat de la mama si asa m-am obisnuit. Fiecare face cum doreste sincer nu e neaparat sa fac cineva reteta asta mai ales daca i se pare grea. Si eu zic sa puna conservant sau aspirina cei care tin conservele in camara din apartament pentru ca nu este foarte rece. Fiecare cu ideile si parerile sale...

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de brad nefiert Sirop de brad nefiert

Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la

16 voturi    12 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Supa de Capsuni Supa de Capsuni

Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început

1 vot    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
GEM CAISE