Mai intai pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si detergent de vase, dar si capacele.
Pe un prosop curat le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam caisele cu apa usor calduta si le punem intro sita la scurs.
Asezam in borcane cate 5 caise intregi si una taiata pe jumatate.
Masuram cantitatea de apa ce este necesara, o turnam intr-o cratita mai mare si punem zahar ( cate 2 linguri cu varf pentru fiecare borcan).
Asezam pe foc si amestecam in sirop pana se topeste zaharul complet.
Acesta il repartizam peste fructe, apoi infiletam foarte bine borcanele.
Le invelim in hartie, le asezam intr-o cratita mai larga si punem apa pana le acoperim pe 3/4.
Deasupra punem un prosop de bucatarie curat si la sterilizat cu ele.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita le lasam 35 de minute pe foc.
Imediat ce sunt gata le asezam fierbinti intr-o patura groasa, le invelim bine si le lasam acolo pana se racesc.
Le etichetam si le patram la loc racoros. Daca locul unde le tineti nu este foarte racoros, puneti deasupra fiecarui borcan de compot fie putina aspirina pisata, fie putin conservant ca sa aveti garantia ca vor tine pentru la iarna.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 22 de borcane de 800 gr.
Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu capsuniEste un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.
Tort cu iaurt si caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii