Mai intai pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si detergent de vase, dar si capacele.
Pe un prosop curat le punem la scurs cu gura in jos.
Spalam caisele cu apa usor calduta si le punem intro sita la scurs.
Asezam in borcane cate 5 caise intregi si una taiata pe jumatate.
Masuram cantitatea de apa ce este necesara, o turnam intr-o cratita mai mare si punem zahar ( cate 2 linguri cu varf pentru fiecare borcan).
Asezam pe foc si amestecam in sirop pana se topeste zaharul complet.
Acesta il repartizam peste fructe, apoi infiletam foarte bine borcanele.
Le invelim in hartie, le asezam intr-o cratita mai larga si punem apa pana le acoperim pe 3/4.
Deasupra punem un prosop de bucatarie curat si la sterilizat cu ele.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita le lasam 35 de minute pe foc.
Imediat ce sunt gata le asezam fierbinti intr-o patura groasa, le invelim bine si le lasam acolo pana se racesc.
Le etichetam si le patram la loc racoros. Daca locul unde le tineti nu este foarte racoros, puneti deasupra fiecarui borcan de compot fie putina aspirina pisata, fie putin conservant ca sa aveti garantia ca vor tine pentru la iarna.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 22 de borcane de 800 gr.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii