autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de cirese cu visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2013

Ingrediente
2 kg cirese, 500 gr visine, 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan), 14 borcane de 800 gr, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele.
Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.
Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate.
Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara.
Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul.
Siropul obtinut il turnam in borcane.
Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba.
Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie.
Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat.
Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc.
Le etichetam si la loc racoros cu ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de cireşe sau  de vişine

Compot de cireşe sau de vişine

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

5 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Compot de piersici