Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele.
Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.
Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate.
Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara.
Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul.
Siropul obtinut il turnam in borcane.
Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba.
Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie.
Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat.
Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc.
Le etichetam si la loc racoros cu ele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii