Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.
Borcanele se spala cu apa fierbinte si se scurg de apa.
Se umplu cam pe jumatate cu cirese .
Apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.
Rasturnati fiecare borcan de apa intr-un vas mai mare, insa tineti cu degetele ciresele sa nu cada si ele.
Puneti 2 borcane de apa in plus fata de cate aveti cu cirese.
La fiecare borcan de apa se pun 3 linguri de zahar rase.
Apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste, apoi inchideti aragazul.
Puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.
Inchideti bine capacele borcanelor apoi inveliti fiecare borcan in hartie (mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).
Le asezati intr-o cratita mai larga, puneti apa cam pe 3 sferturi, acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie, apoi le puneti pe foc la sterilizat.
Le lasati cam 40-50 de min (eu le las pana incepe sa crape putin ciresele in locul de unde ati rupt codita).
Cand sunt gata inchideti aragazul si le acoperiti cu o patura.
A 2 a zi le dati la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii