autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de cirese rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2013

Ingrediente
4 kg cirese, apa, zahar (cam 3 linguri de zahar la un borcan ), conservant, borcane de 800 gr

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.
Borcanele se spala cu apa fierbinte si se scurg de apa.
Se umplu cam pe jumatate cu cirese .
Apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.
Rasturnati fiecare borcan de apa intr-un vas mai mare, insa tineti cu degetele ciresele sa nu cada si ele.
Puneti 2 borcane de apa in plus fata de cate aveti cu cirese.
La fiecare borcan de apa se pun 3 linguri de zahar rase.
Apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste, apoi inchideti aragazul.
Puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.
Inchideti bine capacele borcanelor apoi inveliti fiecare borcan in hartie (mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).
Le asezati intr-o cratita mai larga, puneti apa cam pe 3 sferturi, acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie, apoi le puneti pe foc la sterilizat.
Le lasati cam 40-50 de min (eu le las pana incepe sa crape putin ciresele in locul de unde ati rupt codita).
Cand sunt gata inchideti aragazul si le acoperiti cu o patura.
A 2 a zi le dati la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de mere

Compot de mere

Se curata merele, se spala apoi se tau felii.Intr-o oala mai mica se pune 1 l de apa la fiert si

7 voturi    5 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de prune verzi fara conservant

Compot de prune verzi fara conservant

Se spala prunele si se indeasa bine in borcane foarte curate, pana sus. Se adauga 3 linguri de zahar

21 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar (cam 3 linguri de zahar la un borcan )
  • conservant
  • borcane de 800 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Green drink