Compot de mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Compot de mere

Ingrediente

  • 6 mere frumoase
  • 1 pahar cu apa
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara măcinata

Mod de preparare

Se curata merele de coaja și se înlătura cotorul. Tăiem merele în bucatele și le punem într-o oala nici prea mare, nici prea mica. Adaugăm paharul cu apa peste bucățile de mere și lăsam la foc potrivit 30 minute. Când începe sa prindă culoare și sa scadă apa,adaugăm zaharul și mai lăsam 5 minute cu grija sa nu se lipească. Când este totul gata se presară praful de scortisoara.

Se poate servi cald sau rece, ca desert. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise