autor:

Giulia

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de mere cretesti

Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Ingrediente
1.5 kg mere cretesti,1kg zahar,500ml apa,1 lingurita coaja de lamaie, bucata scortisoara,2 linguri apa de flori,1l vin alb licoros sau Busuioaca de Bohotin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si de simburi si se taie in 4.Se pun la fiert intr-o zeama clocotita de vin,apa,zahar,coaja de lamaie si scortisoara. Daca au fiert, merele se scot binisor,se pun pe platou.



Zeama ramasa se lasa sa fiarba pana se leaga ca un serbet subtire.Se pune apa de flori,se mai amesteca putin si se toarna peste mere.Se ofera rece vara si aburind de fierbinte iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere cretesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Suc de corcoduse si mere

Suc de corcoduse si mere

Se taie toate in bucatele mici si se pun in suculetul respectiv.Pofta buna!

4 voturi    2 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe
Suc de morcovi

Suc de morcovi

Morcovii ii razuim , spalam,si ii taiem rondele subtirele.Lamiia o curatam de coaja ,o taiem pe

25 voturi    9 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg mere cretesti,1kg zahar,500ml apa,1 lingurita coaja de lamaie, bucata scortisoara,2 linguri apa de flori,1l vin alb licoros sau Busuioaca de Bohotin

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
pere in vin