COMPOT DE MERE SI GUTUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • gutui
  • zahar (4 linguri cu varf pentru fiecare borcan)
  • apa
  • 1 bat de scortisoara
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Merele si gutuile, se spala, se taie in bucatele si se pun in borcane.

Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de zahar la borcan, zeama de lamaie si cu scortisoara) si se da in clocot pana se topeste zaharul. Apoi se toarna fierbinte peste bucatile de mere si gutui, se pun capacele si apoi se pun intr-o oala cu apa si se sterilizeaza 20 min din momentul in care clocoteste apa. Bornanele se racesc in apa in care au fiert pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise