autor:

maria mihalache

» » Conserve si muraturi

Compot de pere

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2013

Ingrediente
3 kg pere, 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte, 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi.
Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate.
In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum..
In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat.
Completam cu apa.
Capacim.
Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus prosoape de bucatarie.Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc.
In momentul in care apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. dupa care oprim focul.
Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele .
Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei capia ca la mama

Ardei capia ca la mama

Se spala, se taie coditele mai scurt la ardeiul capia. Se pregateste o moare din apa, otet, sare,

109 voturi    21 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri si sirop

Visine pentru prajituri si sirop

Visinele se spala si se curata de simburi. La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se

12 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Hmmm, ce pofta mi-ai facut!!! Pup

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 kg pere
  • 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
  • 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm, ce pofta mi-ai facut!!! Pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de coji de pepene rosu