autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de piersici

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Ingrediente
35 de piersici, zahar, apa

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea bune.
Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.
Spalam bine de tot piersicile.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Asezam in borcane (eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate, dar de la jumatati aruncam samburii. (asa mi-au incaput mie). Daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua.
Cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre, masuram cu un borcan care are piersicile in el si cate borcane cu piersici avem, atatea punem si cu apa.
Punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.
Asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.
Repartizam sirop in toate borcanele si le infiletam bine.
Le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.
Punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi, iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.
Cand sunt gata le scoate, le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Prajitura cu frisca si piersici din compot

Prajitura cu frisca si piersici din compot

Se face un blat normal batand spuma tare albusurile cu zaharul,adaugand pe rand galbenusurile si

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Compot de piersici

Compot de piersici

Spala bine piersicile de puf, le scoti samburii, le tai fie in jumatati, fie in sferturi - dupa preferinta. Asezi

3 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Micu Marcela , 04 septembrie 2013

    hmmmmmmmmmm

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 iulie 2013

    Asa este Floare de colt. Multumesc pentru apreciere!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 05 iulie 2013

    Aduce aroma verii, cand iarna este grea ...

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este Floare de colt. Multumesc pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Sirop din struguri negri Sirop din struguri negri

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi

1 vot    0 comentarii
2h
Bauturi
Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate