Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea bune.
Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.
Spalam bine de tot piersicile.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Asezam in borcane (eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate, dar de la jumatati aruncam samburii. (asa mi-au incaput mie). Daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua.
Cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre, masuram cu un borcan care are piersicile in el si cate borcane cu piersici avem, atatea punem si cu apa.
Punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.
Asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.
Repartizam sirop in toate borcanele si le infiletam bine.
Le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.
Punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi, iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.
Cand sunt gata le scoate, le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii