autor:

maria mihalache

» » Conserve si muraturi

Compot de struguri albi

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2016

Ingrediente
boabe de struguri(eu am folosit struguri albi)....este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta., zahar(eu am folosit 1 lingura rasa la un borcan de 800 ml si asta din doua considerente.....strugurii au fost foarte dulci si pe deasupra prefer dulceata strugurilor decat a zaharului), zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml., apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.
Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).
Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului).
Capacim.
Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.
Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.
Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.
Usor,ce spuneti?
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri albi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de prune cu nuci

Gem de prune cu nuci

Am scos samburii si prunele le-am lasat jumatati.Intr-o oala cu fund dublu am lasat peste noapte

6 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de Vinete

Zacusca de Vinete

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • boabe de struguri(eu am folosit struguri albi)....este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta.
  • zahar(eu am folosit 1 lingura rasa la un borcan de 800 ml si asta din doua considerente.....strugurii au fost foarte dulci si pe deasupra prefer dulceata strugurilor decat a zaharului)
  • zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei conservati pentru iarna