autor:

Bucatarella

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Salate

Conopida cu maioneza si usturoi

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
- 1 conopida de 1 kg, - 4 galbenusuri, - 2-3 linguri de mustar, - 1/2 litru ulei, - 3-4 catei de usturoi, - sare, piper, - o mana de patrunjel tocat

Dificultate: Medie Timp: 50 min

25 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate pregatim conopida: ii rupem frunzele, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp punem pe foc o oala cu apa care trebuie sa fiarba in momentul in care adaugam conopida.
Dupa ce am adaugat buchetelele de conopida in apa care fierbe punem capacul, dam focul mic si lasam sa fiarba 18-20 de minute.

Am optat pentru maioneza facuta in casa pentru ca cea din comert mi se pare dubioasa... In orice caz nicio maioneza din magazine nu are gustul celei preparate de tine, cu mana ta. Puteti cumpara sau o puteti face voi.

Daca vreti sa faceti maioneza nu va chinuiti cu lingura. Merge la fel de bine (chiar mai bine) cu mixerul. O singura paleta, nu vrem sa ni se taie maioneza.

Asadar maioneza am facut-o asa: am separat 4 oua, galbenus de albus, am pus galbenusurile intr-un castron inalt de plastic, am adaugat cam 2 linguri de ulei initial si am mixat pana s-a incorporat uleiul. Apoi am adaugat cate o lingura de mustar cam o data la 5 minute, completand cu ulei din cand in cand. Per total am folosit aproape jumatate de litru de ulei la 4 galbenusuri, am mixat maioneza cam 30 de minute pana s-a ingrosat atat cat voiam eu (pe viitor o sa fac un post despre cum se face maioneza).

Dupa ce a fiert 20 de minute scoatem conopida si o rasturnam intr-o sita unde va avea timp sa se scurga si sa se mai raceasca, suficient cat sa o putem toca. Unii lasa buchetelele intregi dar cum noi o mancam pe paine este necesar sa fie conopida maruntita.

Dupa ce s-a racit o maruntim cu un satar sau cutit pe tocator, punem totul in castronul cu maioneza, adaugam sare dupa gust, piper (cam jumatate de lingurita), 3-4 catei de usturoi pisati/tocati, patrunjelul si amestecam bine.

Daca aveti musafiri puteti pune salata pe un platou si o ornati cu maioneza si patrunjel sau, daca nu, o depozitati in ce vreti voi si bagati la rece.
Ideal este sa fie lasata la rece aproximativ o ora inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Humus rapid preparat din naut prefiert la borcan

Humus rapid preparat din naut prefiert la borcan

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere

0 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de cartofi

Salata de cartofi

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja cu 1/2 lingurita de sare mare. Apoi ii lasam la racit si ii

8 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elisa , 08 martie 2017

    Fffff gustoasa......sa ne mai dai si alte retete.grazie

  • Fara foto

    El Tudor , 21 iulie 2016

    Mi se par cam multe galbenusuri pentru maioneza la 1kg de conopida

  • Fara foto

    Bordas Ioana , 19 noiembrie 2015

    UN APERITIV F BUN SI USOR DE PREPARAT

    • Fara foto

      Georgeta Ariciu , 28 iunie 2014

      exact asa am facut-o si eu acum 5 minute,e gustoasa.ro!

    • Fara foto

      Rodica Orban , 17 iunie 2014

      Am facut si eu este foarte buna ca aperitiv iar in yilele calduroase rece este delicioasa!

    • Fara foto

      Ioan Cojoc , 04 aprilie 2014

      am facut si eu este ff buna

    • Fara foto

      Ioana Vlad , 25 februarie 2014

      in sfirsit am facut si eu dar am pus si putina ceapa ,mi-a iesit super buna.....

    • Fara foto

      Bostinaru Madalina , 24 noiembrie 2013

      o sa incerc si eu; nu am facut niciodata...abia astept sa savurez acea bunatate

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      Cred ca este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      chiar mi-ai facut pofta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

25 voturi

Ingrediente

  • - 1 conopida de 1 kg
  • - 4 galbenusuri
  • - 2-3 linguri de mustar
  • - 1/2 litru ulei
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - sare
  • piper
  • - o mana de patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

elisa

Fffff gustoasa......sa ne mai dai si alte retete.grazie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
SALATA ARDEI