autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos Bechamel

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 24 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 24 martie 2008

Ingrediente
O CONOPIDA MARE, 100 GR UNT, 50 GR FAINA, 500 ML LAPTE, 150 GR CASCAVAL RAS, UN PIC DE NUCSOARA, PIPER NEGRU SI SARE

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

DESFACEM CONOPIDA IN BUCHETELE SI O PUNEM LA FIERT IN 2 L DE APA SI O LINGURITA DE SARE. CIND ESTE FIARTA, O SCURGEM SI O ASEZAM PE SERVETELE DE HIRTIE (CA SA TRAGA TOATA APA). IN TIMPUL ASTA, PREGATIM SOSUL; TOPIM UNTUL INTR-O CRATITA DE TEFLON, ADAUGAM FAINA, INVIRTIND CU O LINGURA DE LEMN PINA SE INCORPOREAZA. DUPA CARE PUNEM LAPTELE FIERBINTE INCET, INCET, BATIND CONTINU CU TELUL (CA SA NU FACA COCOLOASE), PUNEM NUCSOARA, PIPERUL, SARE(DUPA GUST) SI CIND S-A FACUT CA SMINTINA, DAM DEOPARTE DE PE FOC. PUNEM CONOPIDA INTR-O FORMA DE STICLA SAU PORTELAN (SPECIAL DE BAGAT LA CUPTOR) ACOPERIM CU SOSUL, PUNEM CASCAVALUL RAS PE DEASUPRA SI DIN LOC IN LOC BOBITE DE UNT (PT RUMENIT). GRATINAM LA CUPTOR (180 GRADE) CIND ESTE BINE RUMENITA TOATA SUPRAFATA, SE SCOATE SI SE SERVESTE FIERBINTE DIRECT DIN FORMA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida natur cu sos bechamel

Conopida natur cu sos bechamel

Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu

21 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Elena , 18 ianuarie 2019

    A iesit SUPER, a fost mâncata cu mare pofta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • O CONOPIDA MARE
  • 100 GR UNT
  • 50 GR FAINA
  • 500 ML LAPTE
  • 150 GR CASCAVAL RAS
  • UN PIC DE NUCSOARA
  • PIPER NEGRU SI SARE

Raporteaza reteta

Elena

A iesit SUPER, a fost mâncata cu mare pofta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii