Conopida cu sos Bechamel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O CONOPIDA MARE
  • 100 GR UNT
  • 50 GR FAINA
  • 500 ML LAPTE
  • 150 GR CASCAVAL RAS
  • UN PIC DE NUCSOARA, PIPER NEGRU SI SARE

Mod de preparare

DESFACEM CONOPIDA IN BUCHETELE SI O PUNEM LA FIERT IN 2 L DE APA SI O LINGURITA DE SARE. CIND ESTE FIARTA, O SCURGEM SI O ASEZAM PE SERVETELE DE HIRTIE (CA SA TRAGA TOATA APA). IN TIMPUL ASTA, PREGATIM SOSUL; TOPIM UNTUL INTR-O CRATITA DE TEFLON, ADAUGAM FAINA, INVIRTIND CU O LINGURA DE LEMN PINA SE INCORPOREAZA. DUPA CARE PUNEM LAPTELE FIERBINTE INCET, INCET, BATIND CONTINU CU TELUL (CA SA NU FACA COCOLOASE), PUNEM NUCSOARA, PIPERUL, SARE(DUPA GUST) SI CIND S-A FACUT CA SMINTINA, DAM DEOPARTE DE PE FOC. PUNEM CONOPIDA INTR-O FORMA DE STICLA SAU PORTELAN (SPECIAL DE BAGAT LA CUPTOR) ACOPERIM CU SOSUL, PUNEM CASCAVALUL RAS PE DEASUPRA SI DIN LOC IN LOC BOBITE DE UNT (PT RUMENIT). GRATINAM LA CUPTOR (180 GRADE) CIND ESTE BINE RUMENITA TOATA SUPRAFATA, SE SCOATE SI SE SERVESTE FIERBINTE DIRECT DIN FORMA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise