autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos Bechamel

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 24 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 24 martie 2008

Ingrediente
O CONOPIDA MARE, 100 GR UNT, 50 GR FAINA, 500 ML LAPTE, 150 GR CASCAVAL RAS, UN PIC DE NUCSOARA, PIPER NEGRU SI SARE

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

DESFACEM CONOPIDA IN BUCHETELE SI O PUNEM LA FIERT IN 2 L DE APA SI O LINGURITA DE SARE. CIND ESTE FIARTA, O SCURGEM SI O ASEZAM PE SERVETELE DE HIRTIE (CA SA TRAGA TOATA APA). IN TIMPUL ASTA, PREGATIM SOSUL; TOPIM UNTUL INTR-O CRATITA DE TEFLON, ADAUGAM FAINA, INVIRTIND CU O LINGURA DE LEMN PINA SE INCORPOREAZA. DUPA CARE PUNEM LAPTELE FIERBINTE INCET, INCET, BATIND CONTINU CU TELUL (CA SA NU FACA COCOLOASE), PUNEM NUCSOARA, PIPERUL, SARE(DUPA GUST) SI CIND S-A FACUT CA SMINTINA, DAM DEOPARTE DE PE FOC. PUNEM CONOPIDA INTR-O FORMA DE STICLA SAU PORTELAN (SPECIAL DE BAGAT LA CUPTOR) ACOPERIM CU SOSUL, PUNEM CASCAVALUL RAS PE DEASUPRA SI DIN LOC IN LOC BOBITE DE UNT (PT RUMENIT). GRATINAM LA CUPTOR (180 GRADE) CIND ESTE BINE RUMENITA TOATA SUPRAFATA, SE SCOATE SI SE SERVESTE FIERBINTE DIRECT DIN FORMA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida natur cu sos bechamel

Conopida natur cu sos bechamel

Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu

21 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez chinezesc

Orez chinezesc

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul,

20 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Legume cu pui si sos alb la cuptor