autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos de smintina

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg conopida, 1 kg sos de smantana, sare, otet, dupa gust., Pentru 1 kg sos: 80 g faina, 1 I lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se tine in apa rece cu sare si otet circa o ora. Se spala apoi si se pune la fiert in apa cu sare. Cind conopida a fiert se scurge, se adauga sosul de smantana si se mai fierbe inca 10 minute. Se potriveşte gustul si se serveste calda in farfurie sau pe platou.

Sosul: Făina cernută se desface în puţin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana şi se amestecă. Se strecoară compoziţia, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menţine la cald. Se serveşte la preparate din legume şi carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de smintina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI PRAJITI,FIERTI INAINTE

CARTOFI PRAJITI,FIERTI INAINTE

Cartofii,spalati bine,se fierb cu 1 lingurita sare,sa intre cutitul in ei, dar sa nu fie moi;se curata

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg conopida
  • 1 kg sos de smantana
  • sare
  • otet
  • dupa gust.
  • Pentru 1 kg sos: 80 g faina
  • 1 I lapte
  • 300 g smantana
  • 80 g unt
  • 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi copti pe gratar