autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos de smintina

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg conopida, 1 kg sos de smantana, sare, otet, dupa gust., Pentru 1 kg sos: 80 g faina, 1 I lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se tine in apa rece cu sare si otet circa o ora. Se spala apoi si se pune la fiert in apa cu sare. Cind conopida a fiert se scurge, se adauga sosul de smantana si se mai fierbe inca 10 minute. Se potriveşte gustul si se serveste calda in farfurie sau pe platou.

Sosul: Făina cernută se desface în puţin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana şi se amestecă. Se strecoară compoziţia, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menţine la cald. Se serveşte la preparate din legume şi carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de smintina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume si pui la cuptor

Orez cu legume si pui la cuptor

Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez

8 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole galbena

Mancare de fasole galbena

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei pana devine aurie. Se desface fasolea, se scurge

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg conopida
  • 1 kg sos de smantana
  • sare
  • otet
  • dupa gust.
  • Pentru 1 kg sos: 80 g faina
  • 1 I lapte
  • 300 g smantana
  • 80 g unt
  • 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume