autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Aperitive

CONOPIDA CU SOS DE SUSAN

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
1 Conopida medie, 4 linguri de otet, 1 lingurita sare, ulei de floarea soarelui pntru prajit, , Sosul de susan, Acestea se mai numeste si sos TAHIN si aveti nevoie de 5-6 linguri, 1/2 zeama de la o lamaie, 2-3 linguri de apa rece, 2 catei de usturoi, sare dupa gust, patrunjel tocat dupa preferinta, , Se ia conopida si se desface in buchetele indeajuns de potrivite cat sa nu se sfarame la fiert. Se spala bine apoi se pun la fiert cam 15 minute, foc mediu, impreuna cu otetul si sare. Se incearca cu furculita si se verifica sa nu fie foarte moale. Cand este gata se scoate si se strecoara bine de apa, apoi se calesc buchetelele in uleiul bine incins pana devin aurii si putin crocante., Cand sunt gata se strecor bine de ulei, si se pun deasupra pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul ramas., , Separat intr-un bol, se pune sosul de susan,cu usturoiul si se amesteca bine, apoi zeama de lamaie.La inceput se va intari putin dar nu va panicati. Adaugati putina apa rece, atat cat sa capete consistenta asemanatoare iaurtului. Se adauga sare si daca preferati, putin patrunjel tocat pentru gust si aspect., , Sfat- daca nu consumati tot sosul la o masa, se acopera cu folie de plastic si se da la frigider, iar cand il refolositi adaugati un strop de apa rece si amestecati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se ia conopida si se desface in buchetele indeajuns de potrivite cat sa nu se sfarame la fiert. Se spala bine apoi se pun la fiert cam 15 minute, foc mediu, impreuna cu otetul si sare. Se incearca cu furculita si se verifica sa nu fie foarte moale. Cand este gata se scoate si se strecoara bine de apa, apoi se calesc buchetelele in uleiul bine incins pana devin aurii si putin crocante.
Cand sunt gata se strecor bine de ulei, si se pun deasupra pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul ramas.

Separat intr-un bol, se pune sosul de susan,cu usturoiul si se amesteca bine, apoi zeama de lamaie.La inceput se va intari putin dar nu va panicati. Adaugati putina apa rece, atat cat sa capete consistenta asemanatoare iaurtului. Se adauga sare si daca preferati, putin patrunjel tocat pentru gust si aspect.

Sfat- daca nu consumati tot sosul la o masa, se acopera cu folie de plastic si se da la frigider, iar cand il refolositi adaugati un strop de apa rece si amestecati.
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA CU SOS DE SUSAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci in aluat

Ciuperci in aluat

Ciupercile au fost spălate şi curăţate după care le-am tăiat codiţele. Din ou, lapte,

3 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

67 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Am testat reteta si a iesit o bunatate !!! Am respectat toata reteta, poate am pus un pic de zeama de lamaie in plus, dar asta, fiecare face dupa gust... Minunata reteta !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte fina salata de conopida a ta! Eu nu fierb conopida , doar o prajesc in ulei.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Salwa am facut-o si a iesit delicioasa ! Multumesc frumos pentru tot !!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Salwa spune-mi te rog...susanul il pui asa bobite sau trebuie macinat ? Sa sti ca am sa incerc sa fac si eu dupa ce ma lamuresti...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 Conopida medie
  • 4 linguri de otet
  • 1 lingurita sare
  • ulei de floarea soarelui pntru prajit
  • Sosul de susan
  • Acestea se mai numeste si sos TAHIN si aveti nevoie de 5-6 linguri
  • 1/2 zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri de apa rece
  • 2 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • patrunjel tocat dupa preferinta
  • Se ia conopida si se desface in buchetele indeajuns de potrivite cat sa nu se sfarame la fiert. Se spala bine apoi se pun la fiert cam 15 minute
  • foc mediu
  • impreuna cu otetul si sare. Se incearca cu furculita si se verifica sa nu fie foarte moale. Cand este gata se scoate si se strecoara bine de apa
  • apoi se calesc buchetelele in uleiul bine incins pana devin aurii si putin crocante.
  • Cand sunt gata se strecor bine de ulei
  • si se pun deasupra pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul ramas.
  • Separat intr-un bol
  • se pune sosul de susan,cu usturoiul si se amesteca bine
  • apoi zeama de lamaie.La inceput se va intari putin dar nu va panicati. Adaugati putina apa rece
  • atat cat sa capete consistenta asemanatoare iaurtului. Se adauga sare si daca preferati
  • putin patrunjel tocat pentru gust si aspect.
  • Sfat- daca nu consumati tot sosul la o masa
  • se acopera cu folie de plastic si se da la frigider
  • iar cand il refolositi adaugati un strop de apa rece si amestecati.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Barcute de cartofi umplute cu branza