autor:

meryln116

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida gustoasa

Autor: meryln116 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meryln116 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1 conopida aprox. 1kg, 200 gr telemea, 200 gr cascaval, 200 gr smantana, 250 ml lapte, 100 gr pesmet, 3 oua, 100 gr unt, 2 linguri faina alba de grau, frunze de patrunje, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue, cu smantana, faina, sare, piper, lapte si patrunjelul tocat.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si punem si jumatate din telemeaua rasa. Desfacem conopida buchetele si o asezam in tava, peste ea punem restul de telemea, restul de pesmet si deasupra turnam uniform amestecul din oua, dupa care punem cascavalul ras si cateva bucatele de unt.
Se da tava la cuptor pt. aprox.20’(pana se formeaza o crusta aurie deasupra). Este foarte gustoasa atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gustoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii surpriza, in vas de lut

Rosii surpriza, in vas de lut

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet

37 voturi    26 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Spalam ciupercile. Desfacem coditele si le taiem cubulete, iar palariile le asezam intr-o tava tapetata

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gopo , 25 septembrie 2017

    Conopida se fierbe inainte, sau se foloseste in stare cruda?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Cred ca am sa pregatesc si eu asa ceva.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Arata grozav, am salvat reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Mmmmmm ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Miha B , 21 octombrie 2009

      Eu uram conopida, dar aveam in frigider si am zis hai sa incerc. E super buna si arata ca o prajitura. La festinul de ziua mea, voi adauga reteta in meniu; rece merge farte bine ca aperitiv, calda poate fi servita ca fel principal.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata bine si cred ca e tare gustoasa...

    • Fara foto

      meryln116 , 15 iulie 2009

      Imi cer scuze, nu am mentionat ca se fierbe conopida 15' inainte de a prepara reteta, dar bine macar ca se vede...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Conopida nu se fierbe putin inainte ??? In poze ....parca asa se vede ! Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Arata bine, cred ca e si gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida aprox. 1kg
  • 200 gr telemea
  • 200 gr cascaval
  • 200 gr smantana
  • 250 ml lapte
  • 100 gr pesmet
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri faina alba de grau
  • frunze de patrunje
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de meryln116
Prajitura cu visine&cirese

Prajitura cu visine&cirese

Se spala fructele si li se scot samburii dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intrun

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Scoici cu legume-Wok

Scoici cu legume-Wok

Scoicile congelate, le spalam in apa rece si le lasam la scurs. Intr-o tigaie mai adanca, punem

15 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Legume cu paste la cuptor

Legume cu paste la cuptor

Fierbem pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

gopo

Conopida se fierbe inainte, sau se foloseste in stare cruda?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Salau cu ciuperci in sos Cirio