Ingrediente
- 1 conopidă de mărime mijlocie, - 1 morcov mediu, - 1 ceapă, - 1 ardei capia roşu (poţi pune orice fel, de ardei ai), - 3 ouă, - 3 linguri smântână (sau iaurt), - 150 grame caşcaval, - 3-4 căţei de usturoi, - frunze de mărar şi pătrunjel, - sare grunjoasă, - şi alte condimente: tarhon, cimbru
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
16 voturi
Mod de preparare
La fiecare strat adăugat răsfiră câte un praf de sare grunjoasă.Rade caşcavalul pe ochiurile mari ale răzătoarei şi presară-l peste conopidă, Dacă îţi place şi nu-ţi face rău la stomac sau ficat, poţi folosi caşcavalul afumat sau caşul afumat. Cât mai ţii pe foc, cam 5 minute, bate separat într-un castron, 3 ouă cu 3 linguri de smântână (sau iaurt pentru cei sensibili cu ficatul şi fierea) şi după ce s-au amestecat şi au trecut cam 5-6 minute, răstoarnă-le în cratiţă şi după 5 minute, încercă să vezi dacă s-a copt.După ce s-a copt presară verdeaţa tocată mărunt.Nu este o mâncare pretenţioasă şi cu mofturi, nu cere să-i acorzi mult timp, şi totuşi, în final, te vei înfrupta cu plăcere din ea.După o zi lungă şi obosit, descoperică nu, neapărat, mâncarea complicată, care-ţi fură din timpul tău multe ore, este întotdeauna cea mai savuroasă.
Când stai de vorbă cu cel drag (perechea ta, pisicuţa, căţeluşul sau papagalul tău), printre picături, găteşti şi acest fel de mâncare, repede şi cu multă plăcere. Îţi va reuşi şi vei repeta această experienţă. Nu va fi unica!
Poftă bună alături de cei dragi