autor:

gratziela

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopidă la tigaie

Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2011

Ingrediente
- 1 conopidă de mărime mijlocie, - 1 morcov mediu, - 1 ceapă, - 1 ardei capia roşu (poţi pune orice fel, de ardei ai), - 3 ouă, - 3 linguri smântână (sau iaurt), - 150 grame caşcaval, - 3-4 căţei de usturoi, - frunze de mărar şi pătrunjel, - sare grunjoasă, - şi alte condimente: tarhon, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Am curăţat ceapa şi morcovul, am scos cotorul de la ardei, apoi le-am spălat la jetul de apă rece. Niciodată să nu ţii legumele în apă: îşi vor pierde din vitamine şi, unele, chiar îşi schimbă gustul.Într-o cratiţă cu puţin ulei am răsturnat ceapa tăiată mărunt, am aşezat cu multă plăcere buchete mari de conopidă proaspăt spălată sub jetul de apă rece, iar deasupra am răsfirat printre degete cuburi de ardei şi felii de usturoi.După ce au trecut cinci minute cu capacul pus pe tigaie, răzuieşte pe ochiurile mari ale răzătoarei morcovul curăţat de coajă şi spălat. Adaugă ce condimente vrei, ai prin preajmă sau îţi place (eu am pus frunze de tarhon şi cimbru).Lasă aşa pe foc mediu 15 minute ca să se înmoaie puţin conopida şi morcovul.
La fiecare strat adăugat răsfiră câte un praf de sare grunjoasă.Rade caşcavalul pe ochiurile mari ale răzătoarei şi presară-l peste conopidă, Dacă îţi place şi nu-ţi face rău la stomac sau ficat, poţi folosi caşcavalul afumat sau caşul afumat. Cât mai ţii pe foc, cam 5 minute, bate separat într-un castron, 3 ouă cu 3 linguri de smântână (sau iaurt pentru cei sensibili cu ficatul şi fierea) şi după ce s-au amestecat şi au trecut cam 5-6 minute, răstoarnă-le în cratiţă şi după 5 minute, încercă să vezi dacă s-a copt.După ce s-a copt presară verdeaţa tocată mărunt.Nu este o mâncare pretenţioasă şi cu mofturi, nu cere să-i acorzi mult timp, şi totuşi, în final, te vei înfrupta cu plăcere din ea.După o zi lungă şi obosit, descoperică nu, neapărat, mâncarea complicată, care-ţi fură din timpul tău multe ore, este întotdeauna cea mai savuroasă.
Când stai de vorbă cu cel drag (perechea ta, pisicuţa, căţeluşul sau papagalul tău), printre picături, găteşti şi acest fel de mâncare, repede şi cu multă plăcere. Îţi va reuşi şi vei repeta această experienţă. Nu va fi unica!
Poftă bună alături de cei dragi
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu sfecla la cuptor.

Cartofi cu sfecla la cuptor.

1)Cartofii _ ii lasam cu coaja ,ii spalam si uscam. Sfecla _ o spalam , ii taiem codita

13 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca cu vinete

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Diana (Maestru bucatar):

    Foarte gustoasa mi-a iesit mincarea, un deliciu. O recomand.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gratiela Carmen , 24 noiembrie 2013

    Multumesc

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • - 1 conopidă de mărime mijlocie
  • - 1 morcov mediu
  • - 1 ceapă
  • - 1 ardei capia roşu (poţi pune orice fel
  • de ardei ai)
  • - 3 ouă
  • - 3 linguri smântână (sau iaurt)
  • - 150 grame caşcaval
  • - 3-4 căţei de usturoi
  • - frunze de mărar şi pătrunjel
  • - sare grunjoasă
  • - şi alte condimente: tarhon
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de gratziela
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

37 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul

11 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta aromata cu carne, caise si cartofi