autor:

gratziela

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopidă la tigaie

Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2011

Ingrediente
- 1 conopidă de mărime mijlocie, - 1 morcov mediu, - 1 ceapă, - 1 ardei capia roşu (poţi pune orice fel, de ardei ai), - 3 ouă, - 3 linguri smântână (sau iaurt), - 150 grame caşcaval, - 3-4 căţei de usturoi, - frunze de mărar şi pătrunjel, - sare grunjoasă, - şi alte condimente: tarhon, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Am curăţat ceapa şi morcovul, am scos cotorul de la ardei, apoi le-am spălat la jetul de apă rece. Niciodată să nu ţii legumele în apă: îşi vor pierde din vitamine şi, unele, chiar îşi schimbă gustul.Într-o cratiţă cu puţin ulei am răsturnat ceapa tăiată mărunt, am aşezat cu multă plăcere buchete mari de conopidă proaspăt spălată sub jetul de apă rece, iar deasupra am răsfirat printre degete cuburi de ardei şi felii de usturoi.După ce au trecut cinci minute cu capacul pus pe tigaie, răzuieşte pe ochiurile mari ale răzătoarei morcovul curăţat de coajă şi spălat. Adaugă ce condimente vrei, ai prin preajmă sau îţi place (eu am pus frunze de tarhon şi cimbru).Lasă aşa pe foc mediu 15 minute ca să se înmoaie puţin conopida şi morcovul.
La fiecare strat adăugat răsfiră câte un praf de sare grunjoasă.Rade caşcavalul pe ochiurile mari ale răzătoarei şi presară-l peste conopidă, Dacă îţi place şi nu-ţi face rău la stomac sau ficat, poţi folosi caşcavalul afumat sau caşul afumat. Cât mai ţii pe foc, cam 5 minute, bate separat într-un castron, 3 ouă cu 3 linguri de smântână (sau iaurt pentru cei sensibili cu ficatul şi fierea) şi după ce s-au amestecat şi au trecut cam 5-6 minute, răstoarnă-le în cratiţă şi după 5 minute, încercă să vezi dacă s-a copt.După ce s-a copt presară verdeaţa tocată mărunt.Nu este o mâncare pretenţioasă şi cu mofturi, nu cere să-i acorzi mult timp, şi totuşi, în final, te vei înfrupta cu plăcere din ea.După o zi lungă şi obosit, descoperică nu, neapărat, mâncarea complicată, care-ţi fură din timpul tău multe ore, este întotdeauna cea mai savuroasă.
Când stai de vorbă cu cel drag (perechea ta, pisicuţa, căţeluşul sau papagalul tău), printre picături, găteşti şi acest fel de mâncare, repede şi cu multă plăcere. Îţi va reuşi şi vei repeta această experienţă. Nu va fi unica!
Poftă bună alături de cei dragi
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu legume si prosciutto crudo

Frittata cu legume si prosciutto crudo

Intr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien

4 voturi    16 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII

MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII

Ardeii se coc(eu ii coc in cuptor),se decojesc(pentru a se decoji usor se pun intr-o cratita cu capa

8 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Diana (Maestru bucatar):

    Foarte gustoasa mi-a iesit mincarea, un deliciu. O recomand.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gratiela Carmen , 24 noiembrie 2013

    Multumesc

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • - 1 conopidă de mărime mijlocie
  • - 1 morcov mediu
  • - 1 ceapă
  • - 1 ardei capia roşu (poţi pune orice fel
  • de ardei ai)
  • - 3 ouă
  • - 3 linguri smântână (sau iaurt)
  • - 150 grame caşcaval
  • - 3-4 căţei de usturoi
  • - frunze de mărar şi pătrunjel
  • - sare grunjoasă
  • - şi alte condimente: tarhon
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de gratziela
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul

11 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tarta cu dovlecei si morcovi