autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Conopida pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
Conopida, sare, apa, pungi de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Conopida se rupe in buchetele si se pune in apa care fierbe, cu sare.
Lasam sa dea cateva clocote.
Strecuram conopida si o lasam sa se raceasca.
Cand este rece se pune in pungi de plastic pe care le legam la gura si le punem la congelator.
Conopida se poate folosi la ciorbe, mancaruri sau alte mancaruri care necesita conopida.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Conopida pentru iarna

Conopida pentru iarna

Se spala conopida si se desface buchetele, apoi se aseaza in borcane alternand cu felii de morcov.

9 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita. Se scot simburii si se taie caisele in bucati

9 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 iulie 2015

    Nu neaparat !

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 iulie 2015

    Daca e pusa la murat nu o mai poti folosi la un piure de conopida, de exemplu...

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 iulie 2015

    Oricum se inmoaie cind le scoti de la congelator, fie ca sunt fierte sau nu....!

    • Fara foto

      Maria Catana , 12 iulie 2015

      si eu la fel!

    • Fara foto

      Alexandra Anny , 12 iulie 2015

      cu sare mare pentru muraturi?

    • Fara foto

      Doina Ciorca , 12 iulie 2015

      dar la dezghet nu se inmoaie,daca le-ai pus crude?

    • Fara foto

      Eugenia Poterasu , 12 iulie 2015

      Diferenta e , ca daca e oparita nu mai e rigida si intra mai multe pungulite :)

    • Fara foto

      Gerhard Bartusch , 12 iulie 2015

      Eu o pun la murat si o servesc tot timpul anului

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iulie 2015

      Nyku - Fierbe mai greu daca este pusa la congelator, cruda... Aceasta este diferenta.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 11 iulie 2015

      Fierbe mai greu daca este pusa la congelator, cruda... Aceasta este diferenta.

    • Fara foto

      Nyku Nyku , 10 iulie 2015

      Eu le pun in pungi la congelator in stare cruda si e foarte buna,nu stiu daca e vreo diferenta,poate ca da,poate ca nu

    • Fara foto

      Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

      Asa procedez si eu

    • Fara foto

      gheorghiu livia , 27 septembrie 2009

      asa procedez si eu cu multe legume dar fara sare asa cum spune si CRISTINA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate...Eu o oparesc in apa cu putin otet pentru pastrarea culorii si pentru a distruge orice vietate minuscula, bacterie care prin simpla spalare sau oparire nu sunt distruse,apoi se clateste sub jet de apa rece .La fel procedez si cu broccoli.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Bună idee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Si eu fac la fel. Se pastreaza foarte bine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Super, conopida pun si eu la congelator si fasole verde si mazarea dupa aceeasi reteta doar ca eu nu pun sare in apa in care le fierb.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Nyku - Fierbe mai greu daca este pusa la congelator, cruda... Aceasta este diferenta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de mere imbatat cu aroma exotica