autor:

Marian

» » Conserve si muraturi

Conserva de ardei capia pentru iarna

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Ingrediente
2 kg ardei capia, o capatana usturoi, o lingura de sare, o lingura de zahar, piper boabe, ulei, otet, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Se coc ardeii, se curata de coaja dupa ce in prealabil au fost lasati in apa rece. Se aseaza ardeii in borcane (eu am folosit la aceasta cantitate de ingrediente 3 borcane de 800 g). Se taie usturoiul si se aseaza in mod egal si uniform in cele 3 borcane. Se adauga in fiecare borcan cate o foaie de dafin rupta in doua si boabe de piper cat se pot cuprinde in trei degete. Separat, intr-un castron, se prepara un amestec dintr-o cana si jumatate (aproximativ 300 ml) de apa + aceiasi acntitate de otet + o lingura de sare si una de zahar. Se amesteca bine si se toarna peste continutul borcanelor pana se acopera continutul. La final se toarna circa 25 ml de ulei deasupra continutului borcanelor si se sigileaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de ardei capia pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DULCEATA DE MURE

DULCEATA DE MURE

Dulceturile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau

74 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de pere

Compot de pere

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit

4 voturi    1 comentariu
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Lungu , 17 septembrie 2014

    In timp maslinele se macereaza si coloreaza lichidul, usturoiul da alte arome ardeilor si capata si ei arome interesante.

  • Fara foto

    Nelu Cruceru , 26 august 2013

    f buni dar pune mesline in loc de usturoi.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    Sunt foarte buni si in congelator, dar m-am gandit sa incerc si reteta asta... Cred ca are alte arome.... Sper sa fie bine pentru toti care incearca!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

      Merita incercat! Arata f bine! Eu puneam ardeii copti si curatati in congelator...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei capia
  • o capatana usturoi
  • o lingura de sare
  • o lingura de zahar
  • piper boabe
  • ulei
  • otet
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

37 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

Sunt foarte buni si in congelator, dar m-am gandit sa incerc si reteta asta... Cred ca are alte arome.... Sper sa fie bine pentru toti care incearca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna