autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Copane de curcan, cu garnitura de cartofi si ciuperci umplute

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
2 pulpe de curcan mari., 500 gr cartofi roz., 1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru cartofii la cuptor., 3 sau 4 linguri de apa pentru cartofii la cuptor., 10 ciuperci mai mari., 10 linguri de cascaval ras., 1 ceasca de vin(50 ml vinalb)., 1 salata verde., 1 ardei gras rosu., 1 legatura de ridichi rosii., 1 legatura ceapa verde., 2 linguri de parmezan ras pentru salata, 1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru salata., 1 lingura de otet de mere pentru salata., sare, roz boabe,vegeta(fara sare bio).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Copanele se curata, se spala bine se cresteaza cu un cutit din loc in loc,ca sa se faca bine carnea la mijloc.Apoi le punem intr-o tava de teflon la cuptor,le asezonam cu sare si piper roz boabe.Adaugam si o cescuta de vin,acoperim tava cu o folie de aluminiu sa se faca mai mult in abur.Mie personal imi place carnea sa fie suculenta,nu uscata,de aceea pun vin in amestec cu apa si condimente.Le lasam la cuptor intre 30 si 40 de minute.Le verificam sa vedem daca s-au facut despicand cu un cutit carnea de pe os.Separat, spalam salata,curatam legatura de ceapa verde si ridiche,ardeiul gras rosu,le taiem si pregatim salata,care apoi o asezonam cu ce condimente ne plac mai mult.Eu pun un strop de sare si piper,1 lingura de ulei de masline,1 lingura de otet din mere,iar pe deasupra pun cateva linguri de parmesan.Curatam si spalam ciupercile si le umplem cu cascaval ras,apoi le bagam la cuptor cu folie de aluminiu pe deasupra pentru 30 de minute.Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete,ii punem intr-o tava de teflon,punem sare,piper proaspat macinat,1 lingura de ulei de masline extravirgin si cateva linguri de apa,amestecam bine si dam la cuptor pentru 30 sau 40 de minute cu folie de aluminiu pe deasupra.Cand toate sunt gata punem pe platou dupa imaginatia fiecaruia,cum dorim si cum ne place.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan, cu garnitura de cartofi si ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele marinate la cuptor

Copanele marinate la cuptor

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Mmmm, Carmen, ce apetisante sunt!!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Foarte gustos si consistent.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Tare bine mai arata aceste copanele...Sunt un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan mari.
  • 500 gr cartofi roz.
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru cartofii la cuptor.
  • 3 sau 4 linguri de apa pentru cartofii la cuptor.
  • 10 ciuperci mai mari.
  • 10 linguri de cascaval ras.
  • 1 ceasca de vin(50 ml vinalb).
  • 1 salata verde.
  • 1 ardei gras rosu.
  • 1 legatura de ridichi rosii.
  • 1 legatura ceapa verde.
  • 2 linguri de parmezan ras pentru salata
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin pentru salata.
  • 1 lingura de otet de mere pentru salata.
  • sare, roz boabe,vegeta(fara sare bio).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmm, Carmen, ce apetisante sunt!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui in vin fiert à la Delad