Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ingrediente

  • jumatate de kilograme de ciuperci champignon,
  • jumatate de litru de suc de rosii
  • (facut in casa),
  • sare, piper negru macinat,
  • 200 de grame de melcisori,
  • putin ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe aurii, medii.

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte putin ulei intr-o tigaie(o lingurita-doua de ulei), se lasa sa se incinga, dupa care se adauga ceapa si ciupercile.

Se caleste rapid. Nu se tin decat cateva minute, dupa care se scot si se scurg. Intre timp, se pune apa intr-o oala, se adauga putina sare, apoi se lasa sa clocoteasca. Cand apa este clocotita, se adauga melcisorii si se tin 7-8 minute. Se fierb al dente, pentru ca astfel se pastreaza crocanti. Daca ii fierbeti prea mult, melcisorii vor deveni gelatinosi, si se vor lipi.

Dupa ce au fiert pastele, se scurg de apa, se adauga sosul de rosii, ceapa si ciupercile. Se amesteca, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni