autor:

yanna

» » Fripturi

Copanele picante cu cartofi gratinati

Autor: yanna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yanna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2011

Ingrediente
copanele, usturoi granulat, piper macinat, sare, delikt, patrunjel uscat, boia de ardei iute, cartofi, cascaval, unt, , vin rosu(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Copanelele : Se parleste fiecare copanel in parte,se spala bine si dupa se pun la fiert cu sare si delikt.Separat se face un sos din sare,delikt,praf de usturoi,boia de ardei iute,piper,patrunjel uscat si cateva linguri de zeama de la copanelele care fierb.Copanelele fierte se scot pe o farfurie si se trece fiecare copanel prin sosul respectiv dupa ,care se pun in ulei incins in tigaie.Restul de sos se adauga peste copanelele din tigaie si se acopera cu un capac.
Puteti pune si putin vin rosu pentru a avea o aroma mai aparte.Copanelele se lasa pana se rumenesc,se intorc de pe o parte pe alta pana sunt gata.

Cartofii gratinati : Se fierb cartofii cu sare si delikt dupa care se pun intr-o tava imbracata in folie de aluminiu.Se pun cateva lingurite de unt in tava dupa care putem pune cartofii.Peste cartofi mai presaram putina sare si apoi praf de usturoi.Dupa ce am presarat sarea si usturoiul adaugam cascaval ras din abundenta.Introducem tava la cuptor (incins in prealabil) si o lasam aproximativ 10 minute la foc mic sa se topeasca cascavalul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele picante cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste prajit

Peste prajit

Pestele se da prin faina amestecata cu boia, dupa ce a fost sarat. Se prajeste in uleiul pus dinainte

8 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura cu pulpa de porc si carnati

Friptura cu pulpa de porc si carnati

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin