Copanelele : Se parleste fiecare copanel in parte,se spala bine si dupa se pun la fiert cu sare si delikt.Separat se face un sos din sare,delikt,praf de usturoi,boia de ardei iute,piper,patrunjel uscat si cateva linguri de zeama de la copanelele care fierb.Copanelele fierte se scot pe o farfurie si se trece fiecare copanel prin sosul respectiv dupa ,care se pun in ulei incins in tigaie.Restul de sos se adauga peste copanelele din tigaie si se acopera cu un capac.
Puteti pune si putin vin rosu pentru a avea o aroma mai aparte.Copanelele se lasa pana se rumenesc,se intorc de pe o parte pe alta pana sunt gata.
Cartofii gratinati : Se fierb cartofii cu sare si delikt dupa care se pun intr-o tava imbracata in folie de aluminiu.Se pun cateva lingurite de unt in tava dupa care putem pune cartofii.Peste cartofi mai presaram putina sare si apoi praf de usturoi.Dupa ce am presarat sarea si usturoiul adaugam cascaval ras din abundenta.Introducem tava la cuptor (incins in prealabil) si o lasam aproximativ 10 minute la foc mic sa se topeasca cascavalul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii