autor:

Patricia Iordache

» » Mancaruri cu carne

Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
un piept de pui (aproximativ 500 gr.), 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor), 5-6 linguri cu pesmet, 100 gr, cascaval, 100 gr, sunca de pui cu piper verde, 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui, sare, piper, cateva scobitori

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.
Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.
Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.
Batem cu putina sare cele doua oua.
Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.
Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.
Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.
Sunt bune calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Petre Mt (Bucatar) , 21 ianuarie 2015

    Oauuuu ce pofta imi este. Clar fac si eu.

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 17 mai 2014

    Ma bucur ca veti incerca preparatul. :)

  • Roxana_Ene

    Roxana_Ene (Bucatar) , 08 mai 2014

    o sa fac cat de curand..oricum deja mi sa umplut gura cu apa..:*:*

    • Gabi Dascalu , 08 mai 2014

      :)

    • Ilie Nico , 08 mai 2014

      imi place ca nu e prajit. sigur o sa incerc reteta.

    • Cristina Stefanescu , 12 octombrie 2013

      Sigur incerc :)

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.)
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor)
  • 5-6 linguri cu pesmet
  • 100 gr
  • cascaval
  • 100 gr
  • sunca de pui cu piper verde
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cateva scobitori

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

48 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

5 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Petre Mt (Bucatar)

Oauuuu ce pofta imi este. Clar fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui si pulpe cu spanac