autor:

Patricia Iordache

» » Mancaruri cu carne

Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
un piept de pui (aproximativ 500 gr.), 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor), 5-6 linguri cu pesmet, 100 gr, cascaval, 100 gr, sunca de pui cu piper verde, 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui, sare, piper, cateva scobitori

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.
Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.
Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.
Batem cu putina sare cele doua oua.
Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.
Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.
Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.
Sunt bune calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petre Mt (Bucatar) , 21 ianuarie 2015

    Oauuuu ce pofta imi este. Clar fac si eu.

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 17 mai 2014

    Ma bucur ca veti incerca preparatul. :)

  • Roxana_Ene

    Roxana_Ene (Bucatar) , 08 mai 2014

    o sa fac cat de curand..oricum deja mi sa umplut gura cu apa..:*:*

    • Fara foto

      Gabi Dascalu , 08 mai 2014

      :)

    • Fara foto

      Ilie Nico , 08 mai 2014

      imi place ca nu e prajit. sigur o sa incerc reteta.

    • Fara foto

      Cristina Stefanescu , 12 octombrie 2013

      Sigur incerc :)

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.)
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor)
  • 5-6 linguri cu pesmet
  • 100 gr
  • cascaval
  • 100 gr
  • sunca de pui cu piper verde
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cateva scobitori

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

4 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Petre Mt (Bucatar)

Oauuuu ce pofta imi este. Clar fac si eu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de smantana si mamaliguta