autor:

A n d r e e a

» » Dulciuri diverse

Cornulete bicolore

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
1 kg faina, 300 ml lapte, 100 gr zahar, 200 ml ulei, 1 pachetel drojdie, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie, 4 oua, un praf de sare, 2-3 linguri cacao cu varf, , Sirop:, 250 gr zahaar, 250 ml apa, , Umplutura:, rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.
Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.
Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.
Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).
Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).
Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits chinois

Petits chinois

Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao cu varf
  • Sirop:
  • 250 gr zahaar
  • 250 ml apa
  • Umplutura:
  • rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Orange Fudge