autor:

A n d r e e a

» » Dulciuri diverse

Cornulete bicolore

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
1 kg faina, 300 ml lapte, 100 gr zahar, 200 ml ulei, 1 pachetel drojdie, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie, 4 oua, un praf de sare, 2-3 linguri cacao cu varf, , Sirop:, 250 gr zahaar, 250 ml apa, , Umplutura:, rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.
Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.
Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.
Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).
Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).
Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec simplu

Chec simplu

Într-un castron se pun ouăle întregi. Se bat cu telul sau cu mixerul, se adaugă zahărul, se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Buseuri cu nuca

Buseuri cu nuca

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao cu varf
  • Sirop:
  • 250 gr zahaar
  • 250 ml apa
  • Umplutura:
  • rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Friganele cu topping de afine