Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.
Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.
Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.
Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).
Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).
Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii