Cornulete bicolore

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornulete bicolore

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao cu varf
  • Sirop:
  • 250 gr zahaar
  • 250 ml apa
  • Umplutura:
  • rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Mod de preparare

Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.

Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.

Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.

Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).

Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.

Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).

Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise