autor:

A n d r e e a

» » Dulciuri diverse

Cornulete bicolore

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
1 kg faina, 300 ml lapte, 100 gr zahar, 200 ml ulei, 1 pachetel drojdie, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom sau vanilie, 4 oua, un praf de sare, 2-3 linguri cacao cu varf, , Sirop:, 250 gr zahaar, 250 ml apa, , Umplutura:, rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.
Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.
Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.
Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).
Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).
Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Negresa-varianta mea

Negresa-varianta mea

Intr-o craticioara amestecam cacao cu zahar si apa punem la foc mic si amestecam pina zaharul se

13 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao cu varf
  • Sirop:
  • 250 gr zahaar
  • 250 ml apa
  • Umplutura:
  • rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovleac turcesc
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania