Se amesteca faina cu galbenusele.Daca e drojdie uscata,in pliculet,amestecati in prealabil drojdia cu faina.Apoi se adauga cele 4 linguri cu smantana si pachetul de margarina.Treptat se adauga branza si sarea, pana se formeaza o coca buna de intins.
Pe un planseu sau pe masa se formeaza bile de aluat.Se intind sub forma unui cerc,dupa care se taie in 8 fasii triunghiulare.Acestea se ruleaza de la exterior spre interior.
Albusul se bate cu putina boia.
Odata formate cornuletele, se aseaza intr-o tava,se ung cu pensula cu albusul batut cu boia,si se razuieste cascaval deasupra.Se tin la cuptor pana s-au rumenit.Dupa preferinta se poate adauga si chimen deasupra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii