autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu gem

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
125g untura de porc, 4 galbenusuri, 100ml smantana, 1 praf de sare, O lingura esenta de vanilie, 270g faina, Gem de care preferati, Zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Dati la mixer untura rece, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Cand acestea s-au omogenizat complet, adaugati smantana si mai mixati 2-3 minute. Adaugati cateva linguri de faina si mixati la putere mica, apoi se adauga treptat toata faina si se mixeaza rapid. Se framanta rapid fara sa se insiste prea mult, altfel cornuletele nu mai ies asa fragede. Se pune faina cat cuprinde, in plus sau in minus fata de cantitatea propusa, cat sa se desprinda coca de pe maini.

Puneti aluatul intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru o ora.



Incingeti cuptorul la 190 grade. Intindeti aluatul in mai multe parti mici. Presarati faina pe planseta de lucru, apoi rulati cu sucitorul cate o bucata din aluat, pana devine rotund, apoi taiati in 8 parti egale. O metoda foarte eficienta gasiti aici.



Puneti gem pe fiecare triunghi, nu foarte mult pentru ca se va scurge in tava. Rulati bine, dati forma de cornulet, lipiti bine sa nu se desfaca in tava.

Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele pentru ca vor mai creste, lasati 10-15 minute in functie de cuptor si marime. Eu le-am facut un pic mai mari, ideea este sa le scoateti cand sunt aurii.



Lasati 2 minute in tava sa se raceasca putin, apoi cat sunt fierbinti dati prin zahar pudra in abundenta, lasati sa se raceasca apoi serviti. Le puteti pastra intr-un recipient inchis



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

42 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

17 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • 125g untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • 1 praf de sare
  • O lingura esenta de vanilie
  • 270g faina
  • Gem de care preferati
  • Zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bile din cocos.