autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu gem

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
125g untura de porc, 4 galbenusuri, 100ml smantana, 1 praf de sare, O lingura esenta de vanilie, 270g faina, Gem de care preferati, Zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Dati la mixer untura rece, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Cand acestea s-au omogenizat complet, adaugati smantana si mai mixati 2-3 minute. Adaugati cateva linguri de faina si mixati la putere mica, apoi se adauga treptat toata faina si se mixeaza rapid. Se framanta rapid fara sa se insiste prea mult, altfel cornuletele nu mai ies asa fragede. Se pune faina cat cuprinde, in plus sau in minus fata de cantitatea propusa, cat sa se desprinda coca de pe maini.

Puneti aluatul intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru o ora.



Incingeti cuptorul la 190 grade. Intindeti aluatul in mai multe parti mici. Presarati faina pe planseta de lucru, apoi rulati cu sucitorul cate o bucata din aluat, pana devine rotund, apoi taiati in 8 parti egale. O metoda foarte eficienta gasiti aici.



Puneti gem pe fiecare triunghi, nu foarte mult pentru ca se va scurge in tava. Rulati bine, dati forma de cornulet, lipiti bine sa nu se desfaca in tava.

Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele pentru ca vor mai creste, lasati 10-15 minute in functie de cuptor si marime. Eu le-am facut un pic mai mari, ideea este sa le scoateti cand sunt aurii.



Lasati 2 minute in tava sa se raceasca putin, apoi cat sunt fierbinti dati prin zahar pudra in abundenta, lasati sa se raceasca apoi serviti. Le puteti pastra intr-un recipient inchis



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte

78 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem

Cornulete cu gem

Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

  • 125g untura de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • 1 praf de sare
  • O lingura esenta de vanilie
  • 270g faina
  • Gem de care preferati
  • Zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)