Cornulete cu gem de caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu gem de caise

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 45 dkg faina, 5 dkg zahar pudra, 12.5 dkg margarina, 6 dkg untura, un pic de sare, 2.5 dkg drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 1.5 dl lapte rece.
  • Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras, a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina.
  • Umplutura: Gem de caise
  • Ungere: 2 galbenuse de ou
  • 10 dkg= 100 gr

Mod de preparare

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de curent, Se formeaza bile de aluat care se intinde in forma de cerc,se taie in 8 triunghiuri, se adauga gemul si se fac cornuletele. Dupa ce sunt facute se lasa la dospit cam 20 de minute acoperite, apoi se coc in cuptorul incalzit cam 10-12 minute pana devin aurii si frumoase.

Inainte de a fi puse in cuptor se ung cu galbenus de ou, pentru a fi frumoase si lucioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise