Autor:
Irenke (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 24 mai 2013
Ingrediente
Aluatul:, 45 dkg faina, 5 dkg zahar pudra, 12.5 dkg margarina, 6 dkg untura, un pic de sare, 2.5 dkg drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 1.5 dl lapte rece., Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras, a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina., , Umplutura: Gem de caise, Ungere: 2 galbenuse de ou, , 10 dkg= 100 gr
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de curent, Se formeaza bile de aluat care se intinde in forma de cerc,se taie in 8 triunghiuri, se adauga gemul si se fac cornuletele. Dupa ce sunt facute se lasa la dospit cam 20 de minute acoperite, apoi se coc in cuptorul incalzit cam 10-12 minute pana devin aurii si frumoase.
Inainte de a fi puse in cuptor se ung cu galbenus de ou, pentru a fi frumoase si lucioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Diana Madalina Pirjoleanu , 05 aprilie 2014
Ce se poste folosi in loc de untura??
Cristina Balios , 01 martie 2014
Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...
Mihai Mishu , 09 noiembrie 2013
Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...
Niculina Oprea , 26 august 2013
Scriet ca sa inteleaga lumea lasati fitele deoparte si sa fim seriosssssssi.
Dana Ilinca , 26 august 2013
5 dkg de drojdie? nu e mult?
Cristina Stan , 26 august 2013
am sa incerc reteta si am sa-ti spun daca mi-a placut...mersi pr. reteta.. :)
Black Baccara , 18 iunie 2013
Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...
Victorita Nichita , 31 mai 2013
multumesc mult
Marilena Dranca , 28 mai 2013
Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...
Marilena Dranca , 28 mai 2013
Cred ca autoarea retetei a vrut sa spuna cam asa: 450 g faina, 50 g zahar pudra, 125 g margarina, 60 g untura, un picture de sare, 25 g drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 150 ml lapte rece.
nichita victorita , 27 mai 2013
arata foarte bine ,dar nu inteleg gramajele poate o mai scriti odata