autor:

Irenke

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu gem de caise

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2013

Ingrediente
Aluatul:, 45 dkg faina, 5 dkg zahar pudra, 12.5 dkg margarina, 6 dkg untura, un pic de sare, 2.5 dkg drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 1.5 dl lapte rece., Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras, a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina., , Umplutura: Gem de caise, Ungere: 2 galbenuse de ou, , 10 dkg= 100 gr

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de curent, Se formeaza bile de aluat care se intinde in forma de cerc,se taie in 8 triunghiuri, se adauga gemul si se fac cornuletele. Dupa ce sunt facute se lasa la dospit cam 20 de minute acoperite, apoi se coc in cuptorul incalzit cam 10-12 minute pana devin aurii si frumoase.
Inainte de a fi puse in cuptor se ung cu galbenus de ou, pentru a fi frumoase si lucioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu merisoare

Biscuiti cu merisoare

Se bate bine cu mixerul margarina cu zaharul pana devine o crema. Se adauga cele 2 oua cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Stoicescu , 03 septembrie 2014

    Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

  • Fara foto

    Blana Mariana , 03 septembrie 2014

    Nu cunosc unitatile de masura!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 02 iulie 2014

    da,foarte ,foarte. gustoase

    • Fara foto

      Diana Madalina Pirjoleanu , 05 aprilie 2014

      Ce se poste folosi in loc de untura??

    • Fara foto

      Cristina Balios , 01 martie 2014

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Fara foto

      Mihai Mishu , 09 noiembrie 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Fara foto

      Niculina Oprea , 26 august 2013

      Scriet ca sa inteleaga lumea lasati fitele deoparte si sa fim seriosssssssi.

    • Fara foto

      Dana Ilinca , 26 august 2013

      5 dkg de drojdie? nu e mult?

    • Fara foto

      Cristina Stan , 26 august 2013

      am sa incerc reteta si am sa-ti spun daca mi-a placut...mersi pr. reteta.. :)

    • Fara foto

      Black Baccara , 18 iunie 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Fara foto

      Victorita Nichita , 31 mai 2013

      multumesc mult

    • Fara foto

      Marilena Dranca , 28 mai 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Fara foto

      Marilena Dranca , 28 mai 2013

      Cred ca autoarea retetei a vrut sa spuna cam asa: 450 g faina, 50 g zahar pudra, 125 g margarina, 60 g untura, un picture de sare, 25 g drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 150 ml lapte rece.

    • Fara foto

      nichita victorita , 27 mai 2013

      arata foarte bine ,dar nu inteleg gramajele poate o mai scriti odata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 45 dkg faina
  • 5 dkg zahar pudra
  • 12.5 dkg margarina
  • 6 dkg untura
  • un pic de sare
  • 2.5 dkg drojdie
  • un galbenus de ou
  • aproximativ 1.5 dl lapte rece.
  • Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras
  • a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina.
  • Umplutura: Gem de caise
  • Ungere: 2 galbenuse de ou
  • 10 dkg= 100 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cinnamon Twists

Cinnamon Twists

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut la loc caldut ferit de curent

17 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

nichita victorita

arata foarte bine ,dar nu inteleg gramajele poate o mai scriti odata

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine