autor:

sarbu

» » Fripturi

Cornulete cu nuca

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
- 4 albusuri, - 250 gr.zahar pudra, - 300 gr.sambure de nuca macinat, - 200-250 gr. nuca zdrobita( eu o zdrobesc cu sucitorul pe blat)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Cum stim cu totii, foarte frecvent ne raman albusurile dupa ce facem ceva prajitura sau tort la care folosim doar galbenusul, si grijulii din fire, albusurile le depozitam in frigider in asteptarea unei sclipiri.
Aceasta este o reteta prin care aduc o idee cum sa folosim albusul:

- Albusurile le batem spuma adaugand incet zaharul pudra si nuca macinata.
Pe un blat punem nuca zdrobita si cu lingura punem putina compozitie (poza 1) se presara cu nuca si se formeaza cornulete care se pun la cuptor la 150 grade 10-15 min. Se scot din tava doar cand se racesc de tot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

42 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Cornulete cu magiun de prune si nuca

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Foarte fragede si bune !!! Multumesc, o salvez !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Sunt super fragede si bune !

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Interesant... e o idee foarte buna... voi incerca cu siguranta reteta ta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      O idee strasnica si buna . Eu cand imi raman albuse fac un chec doar din albuse. Exact ca si un chec normal doar ca folosesc albusele ce mi-au ramas , iar cantitatile de zahar si faina in functie de cate albuse am . Cam 1 lingura de zahar si 1 de faina pentru fiecare albus.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Delicioase...arata grozav.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Cred ca sunt un deliciu.Felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      iese un fel de bezea?

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Arata tare bine!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Are dreptate, Michael.Albusurile nu se depoziteaza, ci se folosesc imediat .Sunt foarte toxice pentru organismul uman.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Foarte frumos...........

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      ft interesanta reteta ,iar albusurile sunt bine utilizate

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      As dori sa mentionez ca albusurile pastrate in frigider mai mult de 24 ore devin necomestibile pentru ca sunt toxice. Si am si o intrebare: La ingrediente apar "sambure de nuca" si apoi "nuca". E vreo diferenta intre acestea doua?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • - 4 albusuri
  • - 250 gr.zahar pudra
  • - 300 gr.sambure de nuca macinat
  • - 200-250 gr. nuca zdrobita( eu o zdrobesc cu sucitorul pe blat)

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Cevapi (mici)

Cevapi (mici)

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de

12 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte fragede si bune !!! Multumesc, o salvez !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Copanele asortate